Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Fatal error: Call to undefined function

  • Avatar of mbiernat
    mbiernat
    Participant

    @mbiernat

    Fatal error: Call to undefined function get_active_blog_for_user() in /homepages/18/d95001024/htdocs/languagesocial/wp-admin/includes/ms.php on line 577

    Background:

    Installed BuddyPress 1.23 worked great on a SU install.

    However, when I tried to make it an MU directory based Buddypress install per the install steps, everything worked fine to a point.

    It prompted me to make modifications on the config.php and .htaccess file. I did.

    Also, I am using 1and1.com so made a fast additional modification to the .htaccess file:

    AddType x-mapp-php5 .php

    AddHandler x-mapp-php5 .php

    I am using wordpress 3.0 beta. But that has nothing to do with this issue as I had something similar on 2.92 + MU (and thought I would wait for 3.0) But it the same basic issue. And on the SU everything worked fine.

    I am sure I am doing something basic that is wrong. I check forums, made sure I deactivated the plug-ins and deleted all the themes except the new default theme.

    http://languagesocial.com/ is the site.

    I get an error when I try to log in under http://languagesocial.com (wp-admin)

    Fatal error: Call to undefined function get_active_blog_for_user() in /homepages/18/d95001024/htdocs/languagesocial/wp-admin/includes/ms.php on line 577

    Thank you

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • get_active_blog_for_user() is a WPMU function and includes/ms.php is a WordPress 3 file. Not sure whose to blame.

    get_active_blog_for_user() is a WPMU function and includes/ms.php is a WordPress 3 file. Not sure whose to blame.

    Avatar of mbiernat
    mbiernat
    Participant

    @mbiernat

    I started everything 100% from scratch, database and all and it seems to work now.

    Avatar of mbiernat
    mbiernat
    Participant

    @mbiernat

    I started everything 100% from scratch, database and all and it seems to work now.

    cool, i’ve marked this as resolved.

    cool, i’ve marked this as resolved.

    Avatar of mbiernat
    mbiernat
    Participant

    @mbiernat

    It worked until I tried to create or update a post.

    Fatal error: Call to undefined function is_subdomain_install() in /homepages/18/d95001024/htdocs/languagesocial/wp-admin/includes/ms.php on line 703

    I am sorry for all the trouble, I assume it must be something I have done. I carefully went over all the steps in the new install.

    I still think it might be something I have done, but thought I would put it out there just in case others are having the same issues.

    Avatar of mbiernat
    mbiernat
    Participant

    @mbiernat

    It worked until I tried to create or update a post.

    Fatal error: Call to undefined function is_subdomain_install() in /homepages/18/d95001024/htdocs/languagesocial/wp-admin/includes/ms.php on line 703

    I am sorry for all the trouble, I assume it must be something I have done. I carefully went over all the steps in the new install.

    I still think it might be something I have done, but thought I would put it out there just in case others are having the same issues.

    Again, all your errors refer to WordPress code.

    Disable BuddyPress, switch to the default theme. If ALL of the standard WordPress functionality works, and an error comes back when you use BuddyPress, that’s because BuddyPress isn’t yet guaranteed to be fully compatible with WP 3. If you get an error with BuddyPress disabled, then it’s a WordPress error and you need to visit the wordpress.org forums.

    Again, all your errors refer to WordPress code.

    Disable BuddyPress, switch to the default theme. If ALL of the standard WordPress functionality works, and an error comes back when you use BuddyPress, that’s because BuddyPress isn’t yet guaranteed to be fully compatible with WP 3. If you get an error with BuddyPress disabled, then it’s a WordPress error and you need to visit the wordpress.org forums.

    Avatar of mbiernat
    mbiernat
    Participant

    @mbiernat

    Paul, thanks for your patience and guidance. At this juncture I am going to say it is a WP/MU issue and not a BuddyPress issue. I will close this thread. Thanks.

    Avatar of mbiernat
    mbiernat
    Participant

    @mbiernat

    Paul, thanks for your patience and guidance. At this juncture I am going to say it is a WP/MU issue and not a BuddyPress issue. I will close this thread. Thanks.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)

You must be logged in to reply to this topic.