Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Forums: Can't create topic error message

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Avatar of wrowlands
    wrowlands
    Participant

    @wrowlands

    I am having the exact same problems. I see that other have been having this problem yet no one seems to be alarmed about it. I find it interesting that something so basic as setting up forums does not seem to work properly without a bunch of custom code, hard-to-understand menu settings, and ultimately code that does not work.

    Avatar of intimez
    intimez
    Participant

    @intimez

    @gordonre @wrowlands

    You’re not alone. The current version and the way to combine buddypress with forum is difficult as I found out with several people new to wordpress+buddypress.

    In my testing, the next version of buddypress and bbpress is much easier.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @gordonre For issues with BuddyPress involving Commons in a Box, please post issues per http://commonsinabox.org/blog at http://commonsinabox.org/community

    Avatar of GordonRe
    GordonRe
    Participant

    @gordonre

    Hi @mercime

    Thanks but I’m not entierly sure this issue has anything to do with Commons in a Box.

    I started from a fresh instal with Commons in A Box and BP 1.6.4 and everything is fine. Something happened in upgrading to 1.7 on an existing working BP site that went wrong …

    @wrowlands

    I don’t think the solution is custom code and I wouldn’t say that the code ‘doesn’t work’. It clearly works for most people. It’s just something that went wrong with the instal (and seems to happen for a few people but not the majority). For my problem it was with the latest version(s) of BP but I also recall having it with 1.6.1.

    Best
    Gordon

    Avatar of Paul Gibbs
    Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    @mercime we should update the codex and remove any instructions about using group forums, and make sure people use the plugin.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @djpaul I have updated the forums info last Jan 3, 2013 using bbPress plugin only -> see forums component listed at http://codex.buddypress.org/component/forums/ onto the page http://codex.buddypress.org/user/setting-up-a-new-installation/installing-group-and-sitewide-forums/ Just need to complete Group Forums only section – have some questions there.

    Avatar of Paul Gibbs
    Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    Great minds… :)

    I think we should be de-emphasing a difference between group and site; BuddyPress supports just forums, and we add that if people want to add a tab to their groups, that they need to click a button inside bbPress.

    Avatar of natesheridan
    natesheridan
    Participant

    @natesheridan

    Why can I not create topics in my group forums!?
    This is ridiculous. I keep getting ‘There was an error when creating the topic’ yet it shows as being created in the groups home feed but forums tab is empty as there are no topics!
    Its strange that this feature works when a group has no members or forums associated with it.
    Please help!!

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @natesheridan if you still have this issue, please create a new topic with information about your installation – WP/BP versions, theme/plugins used, etc.

    Avatar of natesheridan
    natesheridan
    Participant

    @natesheridan

    Apologies for my rant!
    I managed to resolve this issue by creating all the member forums first from WP dashboard and then assigning them to the appropriate groups from the members forum setting page from the front end.
    It appears the issue lies with BuddyPress when trying to create member forums from the front end using the ‘allow group to have its own forum’ setting.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.