Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Member Pages Not Working

  • Avatar of ronjo84
    ronjo84
    Participant

    @ronjo84

    I have installed WordPress 2.9.2 and BP 1.2.1. I seem to have most of the plugin working, but many of the links are defaulting to the homepage.

    For example:

    http://www.slappedwithwit.com/members -

    This page shows that I have 8 members, but if I click on the link it takes me to the homepage. Also, sometimes it shows 2 members, sometimes none, and others it shows all 8. I don’t know what the issue is here.

    Also, the search doesn’t seem to work.

    Groups seem to be doing the same thing.

Viewing 21 replies - 1 through 21 (of 21 total)
  • hi!

    I’m working on my new website and I have the same problem… Do you some news about this?

    Your search form seems to work now, how did you do?

    Thanks

    Hello,

    My website is now online by the “all members” links doesn’t work unfortunately, it just links to the homepage, I don’t see why…

    http://www.spleenarcana.com/members/

    Any idead maybe?

    Thanks

    Hello,

    My website is now online by the “all members” links doesn’t work unfortunately, it just links to the homepage, I don’t see why…

    http://www.spleenarcana.com/members/

    Any idead maybe?

    Thanks

    @anaon

    If you’re using WordPress (not MU), then ensure you have selected custom permalink settings.

    @anaon

    If you’re using WordPress (not MU), then ensure you have selected custom permalink settings.

    Hello Paul,

    Thanks. Unfortunately, I read about custom permalink settings, I was already using them. It’s weird, it’s the only link which doesn’t work…

    Hello Paul,

    Thanks. Unfortunately, I read about custom permalink settings, I was already using them. It’s weird, it’s the only link which doesn’t work…

    That’s usually a AJAX link, which means your site is not loading the javascript. Look at the default theme’s functions.php where it loads ajax.php (I believe this is what you’re missing). If you’re not using a child theme, you’ll need to include this manually.

    Oh I think you’re right, it looks like an ajax problem!

    What do I have to search for, I don’t know what I have to add?

    Thanks for your precious help ;)

    Avatar of Brandon Allen
    Brandon Allen
    Participant

    @cnorris23

    @anaon

    I just checked, and the members page seems to be working. Did you figure it out, or is it magic?

    Avatar of cupedoll
    cupedoll
    Participant

    @cupedoll

    Hi Paul,

    For those with insufficient expertise to know what to look for — like me — could you elaborate what one needs to include manually in functions.php? Many tia

    Avatar of Brandon Allen
    Brandon Allen
    Participant

    @cnorris23

    @cupedoll

    Here’s what you’ll need:

    /* Load the AJAX functions for the theme */
    require_once( TEMPLATEPATH . '/_inc/ajax.php' );

    /* Load the javascript for the theme */
    wp_enqueue_script( 'dtheme-ajax-js', get_template_directory_uri() . '/_inc/global.js', array( 'jquery' ) );

    /* Add the JS needed for blog comment replies */
    function bp_dtheme_add_blog_comments_js() {
    if ( is_singular() ) wp_enqueue_script( 'comment-reply' );
    }
    add_action( 'template_redirect', 'bp_dtheme_add_blog_comments_js' );

    If you’re just customizing the default theme like anaon (or at least not heavily customizing), then your best route to go is to create a child theme. All of the ajax stuff will be handled by the default theme, and you don’t have to worry about things like this.

    http://codex.buddypress.org/how-to-guides/building-a-buddypress-child-theme/

    Avatar of cupedoll
    cupedoll
    Participant

    @cupedoll

    Thanks much for the help. Unfortunately I’m still kind’a over my head.

    My installation is a much modified Atahualpa theme (single-user WP), integrating with BP via the BuddyPress Template Pack.

    After trying it with frustrating partial success (many menu items redirect to home page) I’ve read Atahualpa cannot work with BP. I’ve also read some claiming to have made it work.

    Anyhow — I’ll look into the functions.php. Thanks again.

    Nice to find someone else who is lost :D

    But thanks to Cnorris23, we know more about it.

    I tried the code but it can’t work as I don’t have the _inc folder in my theme folder. I’ll try to add it to see if it works.

    Thanks

    It worked!! I just add to place the _inc folder in my theme folder and add cnorris23′s code, thank you very much!!

    Oups it worked but it adds an error when I changed a file as an admin, I get this : “Warning: Cannot modify header information – headers already sent by”

    Avatar of cupedoll
    cupedoll
    Participant

    @cupedoll

    @anaon

    That’s great! Congrats! Thanks to cnorris23 indeed.

    Question for you, though. I thought cnorris23′s code was supposed to get added to functions.php? Can you elaborate exactly what you did to make it work? What & where is this “_inc folder”? How do you add the code to the folder?

    For instance in my case, I have an “includes” folder: htdocs/ultimatecultureclash/wp-admin/includes… is that the folder you mean? And, if so, does one create a duplicate functions.php with cnorris23′s code in it — to put in the folder?

    Thanks…..

    You have to add the _inc folder in your theme folder (Atahualpa) and then, you add the code above to the functions.php file included in your theme.

    It works BUT I just discovered that it adds the “header already sent” error when you edit your wordpress, maybe someone could help us?

    Any new idea about the “header already sent” error maybe?

    Thank you very much

    I did lost this thread with the forum changes…

    Any helpd still very welcome ;)

    Thank you

    Header already sent means some text is being sent by the server before the ‘header’ part of the HTTP request; check if you’ve got any white space or empty lines above or below php tags in the files you’ve edited.

Viewing 21 replies - 1 through 21 (of 21 total)

You must be logged in to reply to this topic.