Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

[Resolved] Can’t Request Private Group Membership – You do not have access to this group

  • Avatar of archonic
    archonic
    Participant

    @archonic

    I couldn’t find anything on this which probably means it’s something small and dumb. This is a recent issue (within the last 48 hours) that could have been the result of a setting change or an update (sorry, don’t know which).

    When a member hits “Request Membership” on a private group, the red error bar appears with “You do not have access to this group”. Being a member of the root site doesn’t help and I can’t find settings anywhere to change it.

    I’ve backdated all plugins (including buddypress) to those on my staging server (where everything is working fine) and no luck. That would suggest this issue is in fact a settings blunder. I’ve also poked around in the source code and can’t find an obvious reason for the error to be appearing other than the user not being logged in but that wouldn’t make any sense.

    Worth noting: On the broken site, “Request Membership” and “Join Group” buttons do not appear.

    http://dhcworks.carleton.ca/groups/
    http://dev.archonic.com/carleton/dhc/groups

    If you’d like to see what I mean for yourself, message me for test account access for my staging and production servers and I’ll provide it.

    Thanks in advance!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Avatar of archonic
    archonic
    Participant

    @archonic

    Sorry for the bump, but any ideas? On the broken site, “do_action( ‘bp_directory_groups_actions’ );” isn’t returning anything. I tried sifting through to get the condition that’s failing but haven’t found it yet.

    Avatar of archonic
    archonic
    Participant

    @archonic

    I’ve reinstalled WP, and BP, deactivated plugins and looked though all the settings I can find. This must be a bug but I’m not sure what’s cause it. Clearly the issue is in the database. Backing up all the content on production and reinstalling everything is the only way I know to fix this.

    Unless someone else has an idea :). Anyone?

    Avatar of r-a-y
    r-a-y
    Moderator

    @r-a-y

    This is a reported bug:
    http://buddypress.trac.wordpress.org/ticket/3687

    Keep your eye on that ticket for updates.

    Avatar of archonic
    archonic
    Participant

    @archonic

    Thanks Ray, I’ll keep an eye on that ticket. I’m not sure it’s what I’m experiencing however. Despite having the same WP, BP, plugins and theme, the buttons to join both public and private groups do not appear for any user, only on my production site. When on the page for a private group you’re not a member of, there is a tab link to request membership which will show the “You do not have access to this group” error, but the issue is higher than that since joining any group is somehow unavailable.

    Avatar of archonic
    archonic
    Participant

    @archonic

    Small update: I enabled the friending component of BP to invite a user to a group and that worked. However, in what might be an unrelated case, hitting “new topic” on all pages that have that button, as any user, does nothing. I believe it’s related – there’s a common condition failing for a number of functions due to botched permissions.

    Perhaps a drag and drop update to BP 1.6 bleeding messed up the user table? I believe I did that after the issue showed up.

    Avatar of archonic
    archonic
    Participant

    @archonic

    This bug is potentially costing me a client, I’ve got to get a gasp on it soon. I reinstalled everything and started with a fresh database and the issue is still there. So let me ask a more broad question -

    What does BP ask of a user to be eligible to join a group (public, private and hidden)?
    User must be logged in, and….?

    Avatar of archonic
    archonic
    Participant

    @archonic

    That was a terrible experience, but at least I know BP much better now. It was a combination of issues – ajax.php silently failed to load with the theme files on the production server, despite being identical to the theme files on staging (I still can’t explain that), and there was the just recently patched BP core bug with the red “You do not have access to this group” error.

    Resolved =)

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.