Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

[Resolved] Help Fix Group Forums Error /bp-forums-bbpress-sa.php on line 42

  • Avatar of donsony
    donsony
    Member

    @donsony

    I have a wordpress mu with buddypress 1.6.1 installed and was working perfectly. I made the mistake of activating sitewide forums and now my group forums throw the following error. Please advise/help someone….

    Warning: require() [function.require]: Filename cannot be empty in /home/johny/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bp-forums-bbpress-sa.php on line 42

    Warning: require() [function.require]: Filename cannot be empty in /home/johny/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bp-forums-bbpress-sa.php on line 42

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required ” (include_path=’.:/usr/local/php5/lib/php’) in /home/johny/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bp-forums-bbpress-sa.php on line 42

    I did a lot of research on google to no avail

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @donsony first deactivate bbPress from Plugins > Installed. Next, check if your bb-config.php is still at the root of your WP installation and if the DB/user information is still correct.

    Avatar of Nggablog
    nggablog
    Participant

    @nggablog

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @nggablog http://codex.buddypress.org/getting-started/installing-group-and-sitewide-forums/
    If you already installed Group Forums in Settings > BuddyPress > Forums, then you should find your bb-config.php file at the root of your WP installation i.e., same level where you find your wp-config.php file.

    Avatar of Nggablog
    nggablog
    Participant

    @nggablog

    @mercime

    I found bb-config.php in the root.
    DB/user information is correct

    What the next to do?

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @nggablog go to dashboard Settings > BuddyPress > Settings panel — Forum Setttings – bbPress configuration -> make sure you have the correct “Absolute path to your bbPress configuration file.”

    Avatar of Nggablog
    nggablog
    Participant

    @nggablog

    @mercime

    Thank you so much. The error has gone. :)

    But, what does the functions of buddypress’s forum?
    I didn’t find any content/forum post even a member have some posting in the main forum (bbpress).

    “Sorry, there were no forum topics found.”

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @nggablog What you have in your main navigation – Forum > Gossip & Celebrity, etc. are from your Sitewide Forums (bbPress plugin). In the meantime, daniabrooks has not joined a Group with a forum and therefore has not posted any forum topics yet.

    Avatar of Nggablog
    nggablog
    Participant

    @nggablog

    @mercime Great. Thank you for the explanation.

    I think the Forum menu in buddypress display archieve of forum post from a member.
    Is it possible to remove this menu since I don’t allow group have its own forum. I want to all member only active in one (main) forum.

    And… how to remove bbPress Forum menu in the member’s dashboar?

    I appreciate you helping me.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    == I want to all member only active in one (main) forum. ==

    Then deactivate the Group Forums. Go to dashboard Settings > BuddyPress > Components and uncheck Discussion Forums. http://codex.buddypress.org/getting-started/configure-buddypress-components/#settings-buddypress-components

    Avatar of felipeolcav
    felipeolcav
    Participant

    @felipeolcav

    Hi guys,

    I think I have the same problem, just tried and tried many times to solve it, but it won’t work… I got this message:

    Warning: require() [function.require]: Filename cannot be empty in /home/prima430/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bp-forums-bbpress-sa.php on line 42

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required ” (include_path=’.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php’) in /home/prima430/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bp-forums-bbpress-sa.php on line 42

    And the on config tab I got this:

    Forums Settings
    bbPress Configuration
    Repair File does not exist
    Absolute path to your bbPress configuration file.

    I have bb-config at the root and just tried “/”, “/home/username/publica_html/” and nothing works…

    Even if I deactivate bbpress and ask buddypress to uninstall group forums, the system reinstall it and the problem continues…

    Any tip? Thanks and regards,

    Thanks, Felipe

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.