Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

General

Name

janisselavie

About Me

shark të bardhë
Peshkaqeni karakterizohet nga trupi të fuqishme, me këmbë në formë dhe duke përfunduar në një kokë konike. mbrapa saj është ngjyrë gri të errët që është në kontrast me bark të bardhë. Ajo ka dy fins dorsal, i pari më i madh, dhe dy gjoksit. lëkura e tij është e përafërt dhe i mbuluar me një lloj peshore vështirë quajtur denticles lëkurës. Si për madhësinë e saj, zakonisht rreth katër apo pesë metra në gjatësi dhe 1200 kilogram, edhe pse ata kanë ardhur për të gjetur mostra më të mëdha të shtatë metra. Ajo ka disa rreshtat e dhëmbëve të mëdha trekëndësh, tehe dhëmbëzuar si të mprehtë si thika dhe sa më shpejt që ai bëhet i veshur apo të prishet lëvizje të tjera në vend. nofullat e tij të fuqishme mund të ushtrojë një forcë më të madhe se treqind herë njeriu. Në mungesë të notuar fshikëz duhet të vazhdimisht lëviz sikur parase not do të fundosej dhe vdesin. Gjithashtu, sistemi juaj i frymëmarrjes ka nevojë për ujë nga gushë vazhdimisht. Një nga shqisat e tij më të zhvilluara është veshi si ajo ka disa qeliza në hundë dhe anët që ju lejon për të zbuluar rrymave elektromekanike, dridhjet dhe tingujt të ulët të frekuencave. hunda e tij të ndjeshme shërben për të marrë një rënie e gjakut kilometra larg dhe pamje e saj është gjithashtu shumë i mprehtë. Habitat dhe shpërndarja Peshkaqeni i bardhë është e shpërndarë në të gjithë Boreal, rajonet e butë, subtropikale dhe tropikale të dy hemisferat. Zakonisht në shelfin kontinental në afërsi të bregut në Afrikën e Jugut, bregun perëndimor dhe verilindore Amerikën e Veriut, Zelanda e Re, Japonia, Kina, Amerika e Jugut, Australia dhe Detin Mesdhe. Në Gadishullin Iberik që mund të gjenden në Mesdhe, Atlantikun dhe Canary pse këqyrjes nuk është shumë e shpeshtë në ujërat tona. Është e çuditshme se kërcënimi më i madh për peshkaqen të bardhë, i konsideruar për shekuj si një rrezik të madh për njeriun, është pikërisht qenia njerëzore, kryesisht për shkak të shfrytëzimit komercial dhe rekreative, kap rastësishëm në peshkimit (Longline ,, gardh, drag, rrjeti fiks …) dhe për mbrojtjen plazh rrjeta dhe degradimi i habitatin e tyre natyror. biologji i saj i veçantë nuk do të ndihmojnë në ruajtjen e specieve dhe e bën atë shumë të prekshme për mbishfrytëzimit për shkak të normës së ulët të tyre riprodhues dhe jetën e saj jo shumë të gjatë (rreth 30 vjet). Kurioziteti i tij dhe paturpësia, dhe tendenca e tyre të përqëndrohen në fusha të caktuara, ku ushqimi është i bollshëm, edhe e bëjnë atë një pre e lehtë për të kapur nga disa pa tru se gjatë besojnë se ata janë duke bërë mirë të madhësisë shoqëria liruar “përbindësh”. shfrytëzimi komercial i peshkaqenit të bardhë është i bazuar në pjesët e trupit tuaj, të tilla si dhëmbët, nofullat dhe fins, të cilat janë vlerësuar shumë nga mbledhësit e paskrupullt në mbarë botën. Ata janë vlerësuar edhe vaj mëlçisë e tyre, lëkurë, eshtra dhe mish (konsideruar si një delikatesë në disa vende). Peshkaqeni i madh i bardhë është i mbrojtur në fusha të tilla si Kaliforni, East Coast SHBA Gjirin e Meksikës, Maldivet, Afrika e Jugut, Namibi, disa zona të Australisë (Tasmania, New South Wales, South Australia dhe Queensland), ujërat e Izraelit Mesdhe dhe Deti i Kuq. Kuptohet, në bazë të Konventës së Barcelonës, ai konsiderohet i specieve të rrezikuara në Mesdhe, por nuk është i mbrojtur në këto ujëra, edhe pse ka fusha të tilla si Channel siciliane që janë vende të zakonshme mbarështimit. Playing White Shark kërkon ujërat e ngrohta mbarështimin dhe rritjen e tyre. Ai nuk është në gjendje për të riprodhuar deri në rreth nëntë vjeç dhe zakonisht ka në mes 4 dhe 10 pups në secilën dërgesë (çdo dy ose tre vjet), nga të cilat shumë prej tyre nuk do të arrijnë apo të lindur të hanin nga vëllezërit e tij brenda nëna. vivíparamente vogël i lindur (pranverë ose verë) dhe janë të vetë-mjaftueshme që nga lindja, ata më mirë do të jetë një notonin të shpejtë ose nënën e do të hanë atyre asgjë. Ushqimit dhe doganave është pranë balenë vrastare, një nga grabitqarët më të mëdha detare dhe spektri i tyre pre është shumë e gjerë dhe të ndryshme (në stomakun tuaj kanë ardhur për t’u takuar targa makinë!). Ato zakonisht ushqehen me peshq të mëdhenj (ton, cod, peshk shpatë …), breshka, vula, luanëve të detit, peshkaqenë të tjera, balena të vogla dhe delfin rastit. E as që do të mendojnë shumë kur të ushqyerit e kafshëve tashmë të vdekur. Interesante zakonisht ata refuzojnë lundërza dhe zogjtë e detit si ushqim. metabolizmin tuaj është shumë i shpejtë dhe kjo i bën ata gjithmonë kanë një oreks të madh. Pavarësisht që ka më shumë se 3.000 dhëmbët nuk bëj pre e tyre, por me lot dhe gëlltitje copë. Në kundërshtim me besimin popullor, peshkaqenë të bardhë janë kafshë sociale me modelet e sjelljes mjaft komplekse, me sa duket “flasin” me njëri (prandaj shenjat e tjera thumbues dhe shtrëngon nofullat e tyre të butë e saj të shumta dhe plagët. Pavarësisht keqe e tij fama, nuk janë të angazhuar për të ndjekur qeniet njerëzore dhe, kur një sulm ndodh është për shkak se peshkaqeni ngatërron ata me disa nga të zakonshme të tyre, ose me këtë mënyrë të çuditshme të lidhur pre, kjo shpjegon pse nuk e DEVORE atëherë. peshkaqenë shpesh jetojnë në afërsi të bregdetit, edhe pse ka ardhur atyre për të parë më shumë se një mijë metra të thellë. ata janë gjahtarë të mëdha, të shkathët (të kryer hedhje mbresëlënëse në sipërfaqe), të shpejtë dhe efikase, të sulmuar viktimat e tyre në befasi, pasi që poshtë dhe pas një pickim të parë fatal, prisni deri sa të rrjedh gjak. peshkaqenë të bardhë janë në gjendje të udhëtojnë në distanca të gjata dhe edhe pse studimet e fundit duket për të treguar se ata janë kafshë nomade, ka treguar edhe se disa jetojnë rregullisht në zonat e tyre të preferuar (Spencer Gjirit , Australia; Farallon Islands, California dhe Dyer Island, South Africa) për të ushqyer. Ata zakonisht udhëtojnë vetëm pse ka pasur raste të çifteve dhe madje edhe grupet e shtatë ose tetë peshkaqenë.

Boxer
Boksieri është një garë relativisht i ri, siç u krijua në Gjermani në mesin e shekullit të nëntëmbëdhjetë. Përkundër moshës së tij të re, që shumë e kanë ulur karakteristikat racore, dhe mund të thuhet se është një nga disa racave sfiduese ekzistuese për të përmirësuar aspektin e sjelljes, edhe pse defektet anatomike të qarta të shumta (probleme të frymëmarrjes për shkak të formimit të kafkës së tij, incidenca e lartë e tumoreve, jetëgjatësi më të ulët, …). Pavarësisht nga kjo, ajo është një nga garat më të bukurisë estetike dhe proporcionalitetit trupit. Ne nuk duhet të harrojmë se dhënë forcën e tij të madhe fizike dhe simetri atletike, boksierët janë kafshë që duhet të trajnuar me kujdes, sepse përndryshe, ata nuk do të dinë kanalizuar forcën e tyre dhe në rrjedhën e një lojë, mund të dëmtojë njerëzit rreth tyre. FËMIJËT një tjetër garë të tregojnë të njëjtin entuziazëm për të vogël të shtëpisë nuk është i njohur. Boxers duan fëmijët me pasion, aq shumë në mënyrë që shumë prej zotërinjve të tyre për të ushtruar në mënyrë efektive të edukuar babysitters kur ata janë larg nga shtëpia. Është e këshillueshme për të mësuar fëmijët të jenë të dashur me boksier, siç tregohet durim me ta, mund të çojë në lojëra mizore nga fëmijët. Megjithatë, ajo kurrë nuk është shfaqur agresive, por krejt e kundërta. Nëse ka fëmijë në një shtëpi, boksieri do të jetë gjithmonë aty ku janë. Ajo do të jetë lojra shok njerëzore e tij e palodhur (fshehur dhe të kërkojë, futboll, …), e cila është kënaqësi e madhe për fëmijët. Ai do të shfaqet dhuratat e tij të jashtëzakonshme të imituar zakonet e të vogla, si i ulur në një karrige për të ngrënë, të marrë në lavaman për të larë duart … Të gjithë ne kemi ngritur me boksierët, ne do të duan fëmijët tanë të bëjnë të njëjtën gjë. Zakonet e Boxer Kjo është një garë që është karakterizuar, ndër të tjera, për shkak se anëtarët e saj nuk janë përdorur për të leh pa arsye. Kjo arsye dhe karakteri i rehatshëm bëjnë ato boksierët përshtatshme qentë për të jetuar në apartamente dhe zonat me popullsi të dendur. E vetmja Boksieri leh në një situatë të rrezikut. Karakteri i boksierit bën atë gjithmonë shumë afër zotit të tij. Që kone gëzon jetën familjare dhe siguron pjesëmarrjen e tyre, qoftë për të bashkëpunuar, ose si roje apo thjesht si një kompani kokëfortë. Gjithashtu, duke qenë një kafshë shumë të gjallë, ai është gjithmonë i gatshëm, duke pritur për mundësinë për të luajtur me ne; në shtëpitë ku nuk ka fëmijë, të rriturit duhet të luajë me të, sepse ata nuk e mbështesin dhe çdo mundësi që paraqitet në këtë drejtim, fitimi është më i mirëpritur. Kjo është një temperamentin rehatshme qen; menjëherë zgjedh karrige apo karrige më të rehatshme në shtëpi për të apoltronarse. Ajo ka të gjitha avantazhet e qenit i shoqërueshëm, një fakt që do të jetë e dukshme hera e parë që ne të marrë mysafirët në shtëpi pasi ne kemi kone ai do të ndjehen të lumtur në mes tyre, të kërkojnë dashuri të gjithëve, të luajnë dhe të sillen në të njëjtën mënyrë si do të bëjë një argëtim dhe fëmijë djallëzuar. Boksieri është një race jashtëzakonisht inteligjente; Ajo ka treguar se ajo është e përkryer në gjendje për të kuptuar 25 fjalët dhe gjithmonë dua të provojë ju mund. inteligjenca e tij zbatohen për të kuptuar më mirë dhe kuptojnë bashkëjetesën me njeriun. Kështu, për shembull, është gara më e shpejtë mëson për të hapur dhe të mbyllur dyert si një person. Që nga ajo është një kafshë metodike, boksieri jashtëzakonisht vlerat e rendit, në mënyrë që përshtatja doganore paraprakisht nga mjeshtri nuk kushton asnjë punë. Kjo është aq e vërtetë për të doganave që është në gjendje për të ndaluar të hahet një ditë, sepse ju shërbejnë ushqim në një vend tjetër e zakonshme. Në mënyrë të qartë, ndryshimet ju mërzit, sepse ajo është mjaft e pazakontë për një boksier për të ndaluar të hahet, sepse ata janë të njohur për lakmi e tyre. Kjo është një shumë e ekuilibruar, inteligjente, reflekset e shpejtë dhe një mënyrë për të vepruar që dëshmon të jetë shumë i sigurt për atë që ai dëshiron dhe atë që ai e bën qenin. Ajo gjithashtu ka një sens shumë të zhvilluar e të nuhaturit kështu që është një dishepull i shkëlqyer në stërvitje, duke e lejuar atë për të konkurruar në këtë fushë me gara konsiderohen tradicionale. Rides Nëse ka diçka jetike në kujdesin e boksierit, që janë rides, edhe në qoftë se ata jetojnë në një fermë apo hapësirë ​​të hapur. Ata nuk janë vetëm thelbësore për djegien e energjisë tepërt që gjithmonë të treguar, por ata janë të nevojshme për të prodhuar saktë zhvillimin dhe socializimin. Në lidhje me zhvillimin, është e rëndësishme të thuhet se boksieri duhet të largohet nga shtëpia të paktën dy herë në ditë në të rriturit dhe të gjithë sa është e nevojshme në fazën e mitur. Është e preferueshme që këto rezultate të zhvillohet në zonat e gjelbra ku kafsha mund të shfryj pa shqetësuese këmbësorët. Përveç kësaj, ky lloj i prodhimit do të bëjë boksieri ynë muskulare të marrë një përshtatje të përshtatshme. Por në lidhje me shoqërizimin, duhet të ndonjë nga këto shëtitjet e përditshme të zhvillohet në bazë urbane të mësohen që nga fëmijëria për të lidhen në mënyrë normale me qeniet e tjera rreth tij. Rekomandohet që qeni mund të kandidojë të paktën një herë në ditë, mundësisht jo gjatë natës, si eksitim e lojrave mund të shkaktojë pagjumësi, rrjedhje të urinës gjatë gjumit dhe çrregullime nervor. Në qoftë se unë nuk mund të bëhet aq shpesh, është e domosdoshme që të paktën ky lloj ndodhë ecën tri herë në javë. Nëse zona në të cilën jetojmë nuk ka një hapësirë ​​ku boksierët tanë të mund të luajë pa një zinxhir, ne duhet të sigurojë një alternativë: ne mund të lidhë atë në Handlebars e biçikletë tonë dhe të bëjë të rritet gradualisht përpjekje për t’u bërë. Lart e poshtë maleve është një ushtrim shumë i mirë për këtë racë, si dhe trup muskuloz, ai do të zgjerohet gjoksin e tij e cila është një nga elementet më të bukura të boksierit. Nëse kjo nuk ishte e mundur, në fund të fundit ne do të mbështetet në ushtrime në shtëpi, të tilla si ngjitje shkallët. Banjo Boksieri është një kafshë veçanërisht e rregullta e të pastra, virtytet që kontribuon flokët e saj të shkurtër si ajo parandalon akumulimin e fëlliqur. Megjithatë, duhet të përmbushë me besnikëri rregullat bazë të higjienës, jo vetëm duke jetuar me zotërit e tyre, por edhe për shëndetin e kafshëve. Larje qentë është një nga më të diskutueshme si ka autorë që thonë se ata nuk duhet të lahet kurrë probleme. Të tjerë, megjithatë, kanë për qëllim për ta bërë këtë javë. Shumica veterinerët janë të këshilluar që të mos lahet një qenush derisa ajo ka përmbushur gjashtë muaj; Megjithatë, ndonjëherë dirt mbante kafshën në flokët e saj mund të gjeni më shumë të dëmshme se sa një banjo kryer në gjendje të mirë. Nëse ne vendosim të lahet kone tonë, masat për të marrë duhet të jetë shumë i rreptë: përdorni 38-40¼C temperatura e ujit (provoni bërryl, si për një fëmijë) që mbulon vetëm gjysmën e këmbëve, kjo Kështu, në qoftë se nuk ka rrezik për rrëshqitje ujë gëlltitje; përdorni një shampo të veçantë për qentë me flokë të shkurtër ose një njeri të butë shampo; Kujdes thatë kafshën me një peshqir mëndafsh (të thithin më shumë ujë se të tjerët), dhe më në fund me tharëse dore. Ne duhet të mbajnë në mend se boksieri është një kafshë që nuk ka mbështetjen e mirë as i ftohtë e as ngrohje, aq më shumë në qoftë se ajo është ende një qenush. Edhe pse është pranverë apo verë, nuk duhet të lejojmë të ajrit të thatë. Në boksier rritur, më e rekomanduar banjo frekuenca është çdo gjashtë muaj, që përkon me u ndryshuar flokët, i cili zhvillohet në pranverë dhe në vjeshtë. Por kjo nuk do të thotë se në qoftë se kafsha ka qasje në ujrat natyrore (lumi, deti, …) nuk mund të lahet sa më shpesh si e dëshiruar, si ulet me çorape kopsht. Çfarë agresive Boxer lëkurës nuk është ujë, por përbërësit e shampoos. Çfarë ju duhet të mbani mend atë është se çdo herë që të lahet në det duhet të qartësojë flokët me ujë të freskët për të shmangur që topit. Ka një numër i dyshimeve në lidhje me banjo që duhet të sqarohet: është e rreme që nuk është për shkak femra lahet në të nxehtit, pasi diferenca vetëm me një femër në pjesën tjetër seksual është se i pari është më i shqetësuar dhe mund resultarnos vështirë Detyra dush; Ajo është gjithashtu e rreme se ju nuk mund të lahet femrat shtatzëna, me kusht që kujdesi i duhur është marrë për të mos shtypni shumë në zonën e bark. Për flokët brushing flokët e boksierëve tanë është këtë të ndritshme, duhet të pastrohen çdo ditë. Ashtu si shumica e pronarëve nuk përputhen, ju duhet të caktojë qëllimin për të bërë atë të paktën dy herë në javë. Brushing, përveç për të mbajtur flokët të pastër dhe me shkëlqim, ka një funksion wakeup të qarkullimit të gjakut, me qëllim që të promovojë shëndetin e lëkurës tuaj. Nëse duam detyra e brushing është e dobishme për qen dhe pronar, ne duhet të mësohet boksierët tanë për të marrë atë si një lojë. Kështu, jo vetëm që nuk e pa të bezdisshëm, por kjo do të na kërkojë kur jemi “harrojnë”. Brushing një boksier duhet të bëhet në cranio-që është pranë bishtit (koka-bisht) dhe (koka-bisht) kuptimin caudo-kafkës për të hequr të gjitha loosened e flokëve dhe të lëkurës mbeturinat dhe i poshtër. Të kalojë e fundit duhet të jetë gjithmonë në drejtim të kafkës, që është pranë bishtit të largohet nga shtëpia e flokëve topin. Në zonat e swirls do të zhvillohet flokët me dorën e saj. Në rast se, pas këtyre udhëzimeve, flokët e boksierët tanë kanë një pamje të dobët, ne mund të përdorim dy metodat e revitalizimit, një, ju jap një multivitamin këshilla komerciale paraprak veterinare, ose dy, ju përzierje me ushqim, një herë në javë, një mund të sardelet në vaj, të cilat do të japin vitaminë a dhe acidet yndyrore esenciale. Kur ju të vini re se flokët ka një pamje normale dhe shkëlqim, të ndërpresë administrimin e të dy produkteve.

Chameleon
Edhe pse të afërmit iguanas në vend të ngushtë, kameleonët jetojnë në pemë dhe insekteve gjueti me, gjuhën e tij të gjatë ngjitet. Ka rreth 85 lloje të ndryshme në mbarë botën, edhe pse statusi i tij si endemike (vet dhe unike për rajone të caktuara), ata janë gjetur vetëm në atë që njihet si bota e vjetër: Africa (sidomos Madagascar dhe lindore në jug) dhe disa zona të izoluara Asia. I vetmi vend evropian që ka nderin të mbajnë kameleonët në faunën e tij është Spanja. Në vendin tonë ata u paraqitën disa koloni në brigjet e Malaga dhe Cadiz dhe kohët e fundit në Granada, Almeria dhe Huelva. Në aspektin e madhësisë, ne mund të gjeni nga familja gjigant është mashkull Malagasy Giant Chameleon, e cila arrin në 80 centimetra nga feçkë në bisht tip, në xhep kameleon (Brookesia Ulët) banojnë në Akuariumi Tokyo, i cili nuk matet më shumë se rreth dy ose tre centimetra. Kameleoni tipik ka një anë rrafshuar trupit, sy që mund të lëvizur në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri dhe një bisht kapet që varet nga degët fryrë. Kjo është një kafshë që, me kalimin e kohës, ka një kapacitet prej përshtatjes mbresëlënëse. Ajo është në gjendje të ndryshojë pothuajse menjëherë ngjyrën e lëkurës së tyre, por nuk duhet të ngatërrohet me mjedisin, siç mendohet zakonisht, por për shkak të aspekteve të tjera (rrotull, refuzimit, frika, temperatura, etj) dhe duke mos diçka unike varani, më popullor është mënyra e saj e veçantë e gjuetisë. Sytë e tij dhe gjuha e tij (projektil vdekjeprurës goditur viktimën me fundin e saj, me një përqindje të saktësisë pothuajse pagabueshme dhe të dhjetat e një të dytë) ka zhvilluar një armë vdekjeprurëse. Come on, ku ai thotë në sy, e vënë gjuhën. Dietë e tyre është e ndryshme në kuadër të insekteve, që e do crickets, insekte, Buburrecat dhe krimbat. Edhe pse disa, për shkak të madhësisë së tij, gëlltis zogjtë dhe minj. Anatomia sytë. Në kuadër të anatomisë së saj përfshijnë fryrë sytë. Do të keni vënë re atë veprim të pavarur nga njëri-tjetri dhe në të gjitha drejtimet? Kjo është në sajë të një frëngji cipë lejuar ju që të keni një 360 gradë dhe lehtëson një vizion të jashtëzakonshme për mbrojtje dhe gjueti për viktimat e tyre. GJUHËN. Ata mund të hedhin gjuhën e tij dy herë sa më shumë nga trupi juaj. Çfarë një shpërthim! ku ajo shkon nga 30 deri në 60 cm mesatarisht. Gjuha është një lloj kuvertë vazhdimisht ngjitet, në 95% të rasteve gishtat. gishtat e tij, vetëm në zvarranikëve, janë kapet, pra ato shërbejnë për të kapur, si bisht në majmunët ose elefantët hundë e madhe. Gishtat janë të ndarë në dy pjesë (2/3), dy jashtë dhe tre brenda, duke i dhënë ndjenjën se kanë duart. Bisht. Dikush mund të thotë prej tyre se janë ngjiten unbeatable, sepse bishti i saj është kapet, si disa majmunë, e cila lejon që të rritet poshtë pa asnjë problem pa përdorur këmbët. TRUPI. Trupi juaj është (nëse kameleoni është tepër yndyrë) ngjeshur anash, e cila i jep pamjen e fletë, kur hide dhe ju lejon të mbani mirë ekuilibrin. Marrjen dhe i kujdesshëm kameleoni kafshë do të thotë duke marrë një përgjegjësi të madhe Nëse ju vendosni të keni një kameleon si një manar, ju duhet të mbani në mend se kjo nuk është një kafshë e lehtë për t’u kujdesur për të. Ju do të keni për të blerë atë në një dyqan dhe janë gjithmonë të autorizuar të importit, pasi në Spanjë janë një specie e mbrojtur është kapur dënueshme. Ju gjithashtu nevojë për vëmendje të veçantë. Tani ne do të kemi kushte më të favorshme të cilat ju mund të blini një nga këto kafshë të mrekullueshëm janë. Kënaqshmëria e respektuar sjelljen e tyre, duke u përpjekur teknikat, aftësitë patëmetë ngjitje për të ndryshuar ngjyrën, ose për të fshehur, si dhe shumë gjëra të tjera, të marrë ju për të marrë në shtëpi dhe të shikojnë atë për orë të tëra. Për të filluar shtëpinë tuaj duhet të merrni një hapësirë ​​të vogël ku ndihen të kafshëve në lehtësi. Ju gjithashtu do të keni për të blerë një terrarium (si një akuariumi, por pa ujë dhe ajër për zvarraniket dhe anfios) që është gjithmonë më i lartë se sa i gjatë. Është e nevojshme për të siguruar terrarium me një fluoreshente që imiton rrezet e diellit. Ajo do të jetë mirë të akomoduar të kafshëve në një terrarium ndërtuar me të paktën tre pjesë të rrjetë metalike, diku pranë një vend të hapur dritare, sepse në qoftë se ne kemi vënë atë në një mur xhami, ku ventilimi është praktikisht zero, kafsha së shpejti do të zhvillojnë sëmundje të frymëmarrjes dhe të vdesin. Në këto raste, më e mirë është një terrarium vogël me rrjetë najloni çati. Gazeta apo peshqir letre janë shpesh materiali i përdorur për të mbajtur higjienë të mirë. Por më e përshtatshme është torfe organike si substrate, e cila shërben edhe për bimët mund të gjendet dhe rrënjët e tyre kanë më shumë hapësirë ​​për t’u rritur. Por në qoftë se ju keni ndonjë pyetje, konsultohuni me veteriner tuaj ose vizitoni disa faqet e internetit të cilat i referohen kameleonët.

Carthusian
kokë të rrumbullakët me feçkë trekëndësh, veshët e kryera lartë, cheeks plotë, shumë të gjerë në meshkujt e rritur. ngjyra e syve të rrumbullakëta ari, bakri, të verdhë apo qelibar. Trupi i fuqishëm dhe të fortë, ajo mund të peshojnë 6 kg. Espaldas dhe gjoks të gjerë, të tilla si qafë. Këmbët e muskujve. Cola cola të gjatë, të fuqishme, palosur mbi shpinë. Color janë të lejuara të gjitha hije e gri, por është parë më qartë. Lëkura është plotësisht blue I shkurtër, i dendur, lesh kadifeje, të ndritshme, të kujton vidër. Brushing kujdes sporadike. Temperament Manso, i dashur, i zgjuar, i pavarur, gjuetar të mirë. Mjedisi përshtatet mirë në një apartament, veçanërisht në qoftë se ju keni një tarracë.
Web Protect Web Protect Web Protect Acérola Protect Acérola Protect Acide Hyaluronique Protect Ail Protect Aloe Vera Protect Aloe vera Protect Aphrodisiaque Protect Artichaut Protect Ashwagandha Protect Ashwagandha Protect Astragale Protect Avocat Protect Acai Baies Protect Banane Protect Boswellia Protect Cacao Protect Café Vert Protect Cannelle Protect Chardon Marie Protect Cheveux Protect Chlorella Protect Chlorella Protect Citron Protect Coenzyme Protect Coeur Protect Cordyceps Protect Cordyceps Protect Curcuma Protect Curcuma Protect Damiana Protect Dents Protect Dhea Protect Echinacea Protect Echinacea Protect Eucalyptus Protect Fatigue Protect Fenugrec Protect Fenugrec Protect Fractures Protect Ganoderma Protect Ganoderma Protect Garcinia Cambogia Protect Garcinia Cambogia Protect Gelée Royale Protect Gelée Royale Protect Gingembre Protect Gingembre Protect Ginkgo Biloba Protect Ginkgo Biloba Protect Ginseng Protect Ginseng Protect Gluten Protect Goji Protect Goji Protect Gotu Kola Protect Graines de Chia Protect Grenade Protect Griffe du Chat Protect Griffonia Simplicifolia Protect Griffonia Simplicifolia Protect Guarana Protect Guarana Protect Harpagophytum Protect Harpagophytum Protect Huile Argan Protect Bourrache Protect Intestins Protect Kudzu Protect Levure de Bière Protect Maca Protect Maca Protect Magnesium Protect Mandragore Protect Memoire Protect Mélatonine Protect Mélisse Protect Menthe Protect Miel Protect Millepertuis Protect Omega 3 Protect Ortie Protect Probiotique Protect Peau Protect Propolis Protect Quinoa Protect Masse Musculaire Protect Rhodiola Protect Rhodiola Protect Safran Protect Schisandra Protect Shiitake Protect Spiruline Protect Spiruline Protect Stress Protect Systeme Protect Testosterone Protect Thé Vert Protect Thym Protect Tribulus Protect Tribulus Protect Vitamine D Protect Vitamines Protect Yeux Visions Protect Web Protect Web Protect Acai Berry Protect Aloe Vera Protect Ashwagandha Protect Chlorella Protect Cinnamon Protect Echinacea Protect Garlic Protect Ginger Protect Ginkgo Protect Ginseng Protect Gluten Protect Goji Protect Guarana Protect Lemon balm Protect Lemon Protect Maca Protect Omega 3 Protect Peppermint Protect Propolis Protect Rhodiola Protect Royal Jelly Protect Spirulina Protect Tribulus Protect Turmeric Protect Aphrodisiac Protect Muscular Mass Protect Eyes Protect Fatigue Protect Fractures Protect Hair Protect Headache Protect Heart Protect Immune System Protect Intestines Protect Skin Problems Protect Stress Protect Teeth Protect Vitamins Protect Acerola Protect Argan Protect Artichoke Protect Astragalus Protect Avocado Protect Banana Protect Borage Protect Boswellia Protect Brewers Yeast Protect Cats Claw Protect Chia Protect Cocoa Protect Coenzyme Protect Cordyceps Protect Damiana Protect Dhea Protect Eucalyptus Protect Fenugreek Protect Ganoderma Protect Garcinia Protect Gotu Kola Protect Green Coffee Protect Green Tea Protect Griffonia Protect Harpagophytum Protect Honey Protect Hyaluronic Acid Protect Kudzu Protect Magnesium Protect Mandrake Protect Melatonin Protect Milk Thistle Protect Nettle Protect Pomegranate Protect Probiotics Protect Quinoa Protect Saffron Protect Schisandra Protect Shiitake Protect St Johns Wort Protect Testosterone Protect Thyme Protect Vitamin D Protect Web Protect Web Protect Web Protect Web Protect Web Protect Web Protect Web Protect Web Protect
zhabë
Prandaj ajo zë shumë habitateve, si silicore, gëlqerore ose tokë argjilore nga zonat malore, pyje lisi, zonat rritje, pyjet, zonat bregore, dhe madje edhe pemishte apo zonat urbane. Duket nga nivelin e detit në 2.400 m lartësi në Pyrenees (García-Paris dhe Martin, 1987;. Lizana et al, 1990 Gosa dhe Bergerandi 1994; Malkmus, 1998; Barbera et al, 1999;. Bosch, 2002 ; Ryser et al, 2003) .. Ajo është cituar 2,516 m lartësi në Pyrenees (Vences et al., 2003) .1 Kjo është vënë re në një lisi të pjekur Quercus robur në Navarra ngjitet nga myshk në pjesën e poshtme të trungut të pemëve. Kryesisht të rriturit (77%) janë vërejtur, edhe pse metamorphosed sapo të bëjë disa përdorimin e pjesëve basal (7% të vëzhgimeve). Ajo arrin 34 cm mesatarisht dhe të rritet në 135 cm nga toka. Kur zbulohen, 52% e rasteve lëviz, strehim apo hidhen në tokë (Gosa, 2003) .2 Në çdo rast, zhvillimi i gjatë larvave përcakton praninë e saj në zonat që kanë spote me ujë afat të gjatë, shpesh antropik, të tilla si shtyllat, burime apo pishina të ujitjes. Për më tepër, këto pika mund të jetë ujë shumë të ndryshueshme në karakteristikat e tyre, dhe të trajtohen edhe në masë të ujit eutrofike, oksigjenimi i ulët apo pH të ulët. Në pjesën tjetër të shpërndarjes së tij evropiane preferencat e tyre të habitateve janë po aq të gjerë, duke përfshirë edhe zonat shumë të humanized dhe ndryshuar (Boll, 2003, Borgula dhe ZUMBACH, 2003, Eislöffel, 2003, Fritz, 2003, Joger dhe Schmidt, 2003, Kordges, 2003 ; Sowig et al, 2003;. dhe Blezer Stumpel, 2003; Uthleb et al, 2003;. Weber, 2003). Morocco zë malet vetëm me lagështirë (Bons dhe Geniez, 1996). Në çdo rast, zhvillimi i gjatë larvave përcakton praninë e saj në zonat që kanë spote me ujë afat të gjatë, shpesh me origjinë antropogjen, të tilla si shtyllat, burime apo pishina të ujitjes. Për më tepër, këto pika mund të jetë ujë shumë të ndryshueshme në karakteristikat e tyre, dhe të trajtohen edhe në masë të ujit eutrofike me pH pocaoxigenación ose të ulët (Serra-Cobo et al., 1998). Bollëk ende të shpeshta në veri të gadishullit, specie qendrore dhe jugore megjithatë është gjithnjë e më të pakta (Bosch, 2002). Statusi i ruajtjes në Spanjë dhe kriteret Kategoria: Pranë kërcënuar NT. o A.. boscai: Pranë kërcënuar NT; o A.. almogavari: Pranë kërcënuar NT; o A.. obstetricans: Pranë kërcënuar NT; o A.. pertinax: Vulnerable VU A2ac (Bosch, 2002). Kërcënimet Specie nuk është e kërcënuar në pjesën veriore të varg të saj, ku ajo ende është pak a shumë të shpeshta. Duke qenë një opacities shumë tolerante specieve, është i kolonizuar zonat mirë edhe prekura rishtazi. Dhe në sajë të karakterit të saj të shpeshta antropik, përdor më shumë pikë të ujit të ndërtuara nga njeriu. Megjithatë, në shpërndarjen e jugut specie është e kërcënuar seriozisht, pasi ajo kërkon pikë të përhershme të ujit ose afatgjatë me ndryshimin apo shkatërrimin e faqet e tyre të mbarështimit. Humbja e këtyre pikave të ujit është kryesisht për shkak të rënies së ujit nëntokësor nga mbishfrytëzimit e akuiferet, humbja e menaxhimit tradicional të ujit në bujqësi, braktisjen e burimeve, kanalizimin rrjedhave, etj popullatat Juglindore e Komunitetit të Madridit, që i përkasin subspecies përbashkët mami toad pertinax, janë të shpërndara në grupe të vogla. Për shkak të transformimeve të thella vuajtur nga zona e Madridit në dekadat e fundit, shumica e faqet e saj të mbarështimit janë të vendosura në komunitetet rurale dhe janë elemente artificiale të tilla si burimet dhe pishina. Ndër problemet që vijnë nga përdorimi i tyre dhe mirëmbajtjen e pastrimin periodik prej qelqi, larjen e materialeve bujqësore, kontaminimit të mbeturinave dhe vdekjes e larvave të cituar nga fëmijët. Probleme të tjera përfshijnë përkeqësimin dhe braktisjen e pellgje dhe pellgjeve, si dhe shkatërrimin e mjedisit, qasjen e pikës së ujit për toads dhe futjen e peshkut dhe gaforret (Martinez-Solano et al., 2004) .3 popullsi e provincës Albacete duket të jenë të rralla dhe zakonisht përbëhet nga një numër i vogël i trupave; Ata janë të lidhur me rishikim tejet të brishtë artificiale të mediave (Paris et al., 2002) 5 Për më tepër, në disa zona të rriturit vuajnë goditjet shpeshta në autostrada. Gjithashtu në shumë fusha, sidomos mal, specie është zhdukur nga futja e peshkut për qëllime sportive (kryesisht troftë dhe char) që pre mbi larvat e tyre (Brana et al., 1996). Në Sierra de Neila të (Burgos) ka pësuar një rënie të rëndë në dekadat e fundit për shkak të futjes së peshkut në organet e ujit. Ai aktualisht është i mbyllur vetëm për një streams disa munguar të peshkut (Martinez-Solano et al., 2003) .4 Përveç kësaj, në vitet e fundit specie ka qenë subjekt i vetëm në dy raste në mortalitetit masive iberik Gadishullit amfibësh lidhur zhvillim e sëmundjeve. Në Ibon Piedrafita (Huesca Pyrenees) ka ndodhur në verë të vitit 1992 dhe 1994, larvat masive metamorfike dhe ngordhjet e porsalindur u atribuohet në atë kohë të baktereve Aeromonas hydrophila. Ekzemplarët e vdekur ka treguar shenja të qarta të “këmbë të kuqe” (ose “këmbën e kuqe”) me gjakderdhje të rënda të brendshme, kryesisht në gjymtyrë, dhe inflamacionet mrekullueshëm. Megjithatë, sipas një studimi të kohëve të fundit të përshkruara patogjene të reja, këto ngordhjet mund të ketë qenë i motivuar në fund të fundit nga ndonjë i ranavirus e përshkruar më sipër, A. hydrophila qenë një patogjen oportunist që infektojnë kafshët tashmë të dobësuar nga virusi. Me këtë rast, pavarësisht nga numri i madh i kafshëve të gjetur i vdekur, popullsia nuk zhduket dhe në vitet e mëvonshme mostrave zakonisht duke luajtur në zonën (Marquez et al., 1995) janë vërejtur. Kohët e fundit, dhe në një popullsi Alpine, ajo ka prodhuar një dukuri tjetër e vdekshmërisë në masë të individëve. Këtë herë të fundit episodi është regjistruar në Natyrore Park Peñalara në (Sistemin Qendror, Madrid). Kjo ishte shpërthimi i parë dhe i vetëm i chytrid në Europë, një sëmundje fungale që është duke shkaktuar zhdukje masive të specieve dhe popullsi rreth botës, dhe ka fshirë pothuajse tërësisht në zonën e prekur për një popullsi disa vjet (Bosch et al., 2001) .

kërmilli Iberik
Karakteristikat morfologjike: Trupi shumë të ndritshme për shkak të gjobës e saj dhe peshore uniforme. Këshilla reduktuar. Dorso katran ndryshueshme nga kafe pak gri ose ulliri në pothuajse të zi, nganjëherë me dy grupe të gjera të qarta duke ecur mbrapa dhe ‘njollat ​​sy’ të shumta të vogla në të gjithë sipërfaqen. Ajo arrin rreth 16 cm. në më, i cili më pak se gjysma korrespondojnë bisht. Traditat: Dita. No lë terren. Ajo është përshtatur posaçërisht për jetën gjysmë-nëntokësore, edhe pse shpesh basks në sipërfaqe. Për kaluar më shpejt të tërhiqet gjymtyrët e tij të shkurtër në trup dhe konturohet si një gjarpër. Chalcides në habitatin e tyre të vendosura në Sagunto (Valencia). Ushqimi: jovertebrore të vogla që jetojnë nën shkëmbinj apo mulch tokës. RIPRODHIMI: ovoviviparous. Ndërzim pranverë. Femra zakonisht “lindja” e një deri në katër (dy është më i shpeshtë) jetojnë të rinj, nga fundi i majit deri në vjeshtë (shtator apo tetor). HABITAT DHE SHPËRNDARJES: Ajo nuk duket për të treguar preferencat e të dukshme mjedisore. Ju mund të jetojnë edhe në rërën dunave të bregdetit dhe në mes të zonave malore mulch. në jug vet dhe qendra e Gadishullit Iberik, në rajonin e Valencia nuk është e rrallë, por zakonisht shkojnë pa u vënë re. Chalcides e qytetit të Sagunto (Valencia). Shënime shtesë: Ajo ka një interes të madh faunës (endemism iberik). Ajo është konsideruar si “specie të mbrojtura” në katalogun Valencian e specieve të rrezikuara (Dekreti 265/1994). Para se të kishte një popullsi të madhe në ishullin e Tabarca por është bastisur nga shkencëtarët dhe mbledhësit amatore.

qen Beagle
Pavarësisht nga madhësia e saj të vogël, Beagle jep një ndjenjë të fuqisë dhe rezistencës, pamjen të shkurtër dhe shumë të muskujve si në trup, të tilla si gjymtyrë dhe qafën, i cili mbështet një kokë trup të mirë me një feçkë të moderuar të gjatë dhe veshët e të mesme bie kryesore.

Skip to toolbar