Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

404 Errors on all pages

  • Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    Hello All,

    My site is idreamconnection.com. I have a clean install of wp WordPress 3.2.1, bp 1.5. My server is a linix running php 5.2.13. I bp site is a multisite setup. on my homepage all five tabs gives me 404 errors. Is there a way that I can test this or does anyone have a similar problem?

    Thanks

Viewing 22 replies - 1 through 22 (of 22 total)
  • Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    bump. please excuse my bumping this but i need to get this working, any help would be greatly appreciated.

    thanks in advance.

    Profile photo of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @ mercime

    I do have them set to pretty links /%postname%/. cleared cashe and still 404 Error. any ideas.

    thanks

    Profile photo of granville
    granville
    Participant

    @granville

    Hi Dr Mikel Brown
    This sounds like an htaccess issue. Please see this post.

    https://buddypress.org/community/groups/how-to-and-troubleshooting/forum/topic/404-on-every-link/

    To summarise, you should have a file in the root directory of your folder that is called .htaccess (there is a fullstop at the beginning of the file name). The contents of the .htaccess file should contain the following:
    # BEGIN WordPress

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]

    # END WordPress

    Hope this helps
    Rob G

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @ granville

    according to the bp plugin documentation the. htaccess file was to be changed to this:

    # BEGIN WordPress
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index.php$ – [L]

    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]

    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule ^[_0-9a-zA-Z-]+/(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
    RewriteRule ^[_0-9a-zA-Z-]+/(.*.php)$ $1 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    # END WordPress

    I did that. am i suppose to leave the olf RewiteCond?

    Thanks

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    Again I am sorry for the bump…. anyone have any idea concerning this??

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    Sorry bumping again. I was almost ready to to my site live and this update set me back in a major way. Please help.

    thanks to everyone that has helped me so far.

    Profile photo of Blogurp
    Blogurp
    Participant

    @blogurp

    I had that same error on my site. The problem was my theme. Everything else worked perfect except the 404 errors. I had to purchase a BuddyPress 1.5 for sure compatible theme and now my site is running smooth.

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @blogurp

    I am using the default BP theme it should work. That would be too crazy.. to purchase a theme to get buddypress working when the pre-packaged theme designed by bp does not work. that would be funny if this was such a serious problem for me. BTW what theme did you purchase.

    Thanks for your help. Does anyone know what is another idea is to getting this working?

    Thanks again.

    Profile photo of Blogurp
    Blogurp
    Participant

    @blogurp

    @drmikelbrown The default theme did work with mine when I tested it after having those errors, so, you have a deeper issue. I purchased mingle It’s $40 and the ultimate theme to totally customize your website http://themeforest.net/item/mingle-multipurpose-wordpress-theme/235056 BTW, my htaccess file looks like this:

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index.php$ – [L]

    # uploaded files
    RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    php_value upload_max_filesize 16M
    php_value post_max_size 16M

    I have subdomains and not sub directories.

    Profile photo of Blogurp
    Blogurp
    Participant

    @blogurp

    @drmikelbrown The default theme did work with mine when I tested it after having those errors, so, you have a deeper issue. I purchased mingle It’s $40 and the ultimate theme to totally customize your website http://themeforest.net/item/mingle-multipurpose-wordpress-theme/235056 BTW, my htaccess file looks like this:

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index.php$ – [L]

    # uploaded files
    RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    php_value upload_max_filesize 16M
    php_value post_max_size 16M

    I have subdomains and not sub directories.

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @blogurp

    I choose sub directories because I thought it would be easier of the to methods. The code that i have in my .htaccess was provided by the plugin. perhaps i should recut and paste in order to insure that I copy/pasted all of the code.

    I’ll let you know what happens. Thanks guys for all of your help..

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @blogurp

    I choose sub directories because I thought it would be easier of the to methods. The code that i have in my .htaccess was provided by the plugin. perhaps i should recut and paste in order to insure that I copy/pasted all of the code.

    I’ll let you know what happens. Thanks guys for all of your help..

    Profile photo of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    == The code that i have in my .htaccess was provided by the plugin. ==

    What plugin did you use? Why was it necessary to install a plugin for .htaccess which would be automatically generated when you create a network?

    Profile photo of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    == The code that i have in my .htaccess was provided by the plugin. ==

    What plugin did you use? Why was it necessary to install a plugin for .htaccess which would be automatically generated when you create a network?

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @ mercime

    My bad I communicate my point incorrectly. The generated code from the network did create the .htaccess in the backend of wp. I copied the code and pasted it over the exsiting .htaccess. It’s not a .htaccess plugin. However I am currently looking in the backend to locate that code again and I have not found it yet. Any ideas?

    Thanks

    BTW, I have dropped a ticket at my hosting company just to cover all the bases.

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @ mercime

    My bad I communicate my point incorrectly. The generated code from the network did create the .htaccess in the backend of wp. I copied the code and pasted it over the exsiting .htaccess. It’s not a .htaccess plugin. However I am currently looking in the backend to locate that code again and I have not found it yet. Any ideas?

    Thanks

    BTW, I have dropped a ticket at my hosting company just to cover all the bases.

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @mercime @blogurp @granville Before I go any further please allow me to say thank you for all of your help. I am post the solution to my problem in hopes that it will help someone else.

    The problem was with the .htaccess, not its configs but it was the permissions. I had a security plugin installed that told me that this file needed to be locked down and it gave me two settings. I choose the stricter setting and did not realize I locked my whole site. The hosting company saw it in the error file :( (AGH, I did not think about checking these but I should have.)

    Thanks Again

    Profile photo of drmikelbrown
    drmikelbrown
    Member

    @drmikelbrown

    @mercime @blogurp @granville Before I go any further please allow me to say thank you for all of your help. I am post the solution to my problem in hopes that it will help someone else.

    The problem was with the .htaccess, not its configs but it was the permissions. I had a security plugin installed that told me that this file needed to be locked down and it gave me two settings. I choose the stricter setting and did not realize I locked my whole site. The hosting company saw it in the error file :( (AGH, I did not think about checking these but I should have.)

    Thanks Again

    Profile photo of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Thanks for coming back and sharing your solution :-)
    Cheers.

    Profile photo of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Thanks for coming back and sharing your solution :-)
    Cheers.

    Profile photo of kizinko
    kizinko
    Participant

    @kizinko

    SOLUTION: I know this is an old post, but I figured I’d share that I found a solution in case anyone else stumbles across this thread. The solution that worked for me was simply re-saving my permalink structure at Settings > Permalinks.

    Not sure if other permalink structures will have issues, but mine is set to “/%postname%”.

Viewing 22 replies - 1 through 22 (of 22 total)
  • The topic ‘404 Errors on all pages’ is closed to new replies.
Skip to toolbar