Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Activation key is not being read so users can register after email is sent

  • Avatar of charlietech
    charlietech
    Participant

    @charlietech

    I haven’t had a problem until now but a client who have already signed up is trying to activate somebody in their family and they’re saying they need a activation key. what is this?

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Avatar of Toby Cryns (@themightymo)
    Toby Cryns
    Participant

    @themightymo

    BuddyPress requires that users activate their accounts after registering. The activation link is sent via email to the registrant. It is likely that either your php mail configuration is messed up or that the email in question went into the user’s spam folder.

    In any case, you can use this plugin to manage activations: http://wordpress.org/extend/plugins/buddypress-pending-activations/

    Avatar of charlietech
    charlietech
    Participant

    @charlietech

    Thanks for the help, does this even work for wordpress 3.4.2 and buddypress 1.6.1?

    Avatar of Toby Cryns (@themightymo)
    Toby Cryns
    Participant

    @themightymo

    I am using it on that setup, and it works fine.

    Avatar of charlietech
    charlietech
    Participant

    @charlietech

    Thanks toby,

    It did help previous users that was in limbo but how can i prevent this problem from happening? Every time a user sigh up, they are asked for the activation code and the email thats sent out after they sign up has the activation code but its not reading it.

    Avatar of charlietech
    charlietech
    Participant

    @charlietech

    Plus its not giving me access to select the user that are pending.

    Avatar of Toby Cryns (@themightymo)
    Toby Cryns
    Participant

    @themightymo

    I would start troubleshooting this from the ground up as follows:

    1) set up an exact copy of your site in a development environment (and preferably on the same server)
    2) deactivate all plugins
    3) switch to the Default BuddyPress theme

    Does the problem persist?

    The goal with the above method is to eliminate possible culprits.

    Avatar of wpnewbie69
    wpnewbie69
    Participant

    @wpnewbie69

    Same problem here.

    User registers, user gets email with an activation link, user clicks on the link and it leads to the activation page telling the user to enter a key.

    Activation link looks like this: `http://domain.com/activate/?key=c30b42bea81091b523b0993c35f7ed8b`

    I’ve also tried copying the key from the link and pasting it into the activation code input box but no dice.

    Seems like a lot of people have this problem. There’s no solution? I have to use another plugin for this?

    Avatar of Toby Cryns (@themightymo)
    Toby Cryns
    Participant

    @themightymo

    @wpnewbie69 – Have you tried the troubleshooting steps I mentioned above?

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.