Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Any solutions on blank Member theme?

  • Sorry to bring this up again.

    I have read through about the install directories and permissions for Member Theme and seen that people, like me, are still getting a blank screen on this.

    To clarify, everything else is working and everything has been done as it says BUT the AJAX preview screen shows nothing and if you still use Member theme, you get blank page.

    Have I missed solution on this?

    Many thanks for any help.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Avatar of MartinNr5
    MartinNr5
    Participant

    @martinnr5

    Have you checked this thread: http://buddypress.org/forums/topic.php?id=1223 ?

    MartinNr5

    Thanks for coming back on this.

    I have actually now deleted the whole Mu and BuddyPress set-up (as it is new) and downloaded the latest. I have gone through the install guide again and…same problem.

    I fiddling around last time, I forgot to mention that when the Member theme is installed in wp-content it does not show up at all in themes control panels. It is only when it is put in themes directory that it registers in the themes admin but it does not show in Ajax preview and results in blank page if installed.

    The last time, I recursively changed all permissions to 777 of every file in desperation, but still no joy.

    For what I want to do, a constant theme across all blogs and sites is the ideal, so I want to get this to work. It allows the BuddyPress Home theme OK, by the way.

    Hope there might be a clue there somewhere.

    Any help appreciated. Thanks.

    Avatar of Burt Adsit
    Burt Adsit
    Participant

    @burtadsit

    The bp member theme is not a standard wp theme. It should not be in the /themes directory at all. You can’t activate it and use it as a wp theme. Only the bp home theme can be used like that.

    burtadsit

    Thanks for the reply.

    What I meant was that if I install the member theme as per instructions on install (in wp-content) it does not show anywhere on admin or user control panels. I can only make it show by putting it in themes, which I know is not where it wants to be.

    It shows as being the default user theme in admin options, but it does not show as being there.

    Setting up a user account defaults to the Mu Kubrick theme.

    I suppose the point I am making is that if I follow the install instructions, the theme does not seem to be there.

    Avatar of MartinNr5
    MartinNr5
    Participant

    @martinnr5

    Just to clarify: the member theme is the theme you see here: http://testbp.org/members/zlovred/

    It’s not meant to be used on individual blogs.

    MartinNr5

    I think it may be that I have just made a public fool of myself at a more professional level than I have ever achieved before.

    I have not gone back to look, but assume that the reason nothing is being seen is that the member theme only comes into play when there are members and groups and things up and running and that its absence for me is that this is totally new and blank as a site.

    In that case, I apologise for wasting people’s time and would only say that my public humiliation has at least shown me that the people on these forums are prepared to help, even when they must suspect they are dealing wih an idiot.

    I think that is a good recommendation.

    Thank you for taking the time and trouble to help on this.

    Avatar of MartinNr5
    MartinNr5
    Participant

    @martinnr5

    No worries, it’s always better to ask and learn than to be silent and stay uneducated. :)

    And yes, you need to look at a members profile in order to see the BuddyPress member theme.

    The individual blogs are not managed by BuddyPress but by WordPress MU and because of that the themes are standard WordPress themes.

    Avatar of Burt Adsit
    Burt Adsit
    Participant

    @burtadsit

    Oh boy am I getting milage out of this link today.

    http://codex.buddypress.org/getting-started/using-the-buddypress-themes/

    wuhudo, your confusion is absolutely normal. You should have been involved near the beginning of all this BP stuff. It took a week for the ‘non-blogcentric nature’ headache of BP to wear off slightly.

    We just aren’t in Kansas anymore Toto. :)

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.