Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Avatars are not working any more…

  • Avatar of Dace
    Dace
    Participant

    @dace

    Hi all,

    For a weird reason, avatars on my site are not working any more. I use last trunk WPMU/BP but it appears before i upgrade…

    When i want to change avatars, all seems ok, i upload my picture, it display well. After the cropping don’t work, i have no frame to crop… then i ckick OK i have the green message which say that my avatar is ok.. but no avatar, just a full black image…

    Any of my members can change their default’s avatars…

    Thx for help !

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Avatar of Ninh Nguyen
    zipnguyen
    Participant

    @zipnguyen

    Same problem here. you can visit ndcom.com basically I had a shared hosting plan and the bp/wpmu would be slow, I moved to dedicated server and “oh yeah” it’s fast, but now when new members come in they can’t upload photos.

    Avatar of Ninh Nguyen
    zipnguyen
    Participant

    @zipnguyen

    Forgot to mention. GD2 image library is not installed on my site, but it was installed on my shared hosting. Is that needed? and the error message is “Missing a temporary folder.”

    Avatar of Lance Willett
    Lance Willett
    Participant

    @lancewillett

    @Dace – I saw your comment in this related thread… but did you try the things that were suggested there: fixing permissions, checking for GD support, .htaccess issues, etc?

    Avatars not uploading is a very common issue, so much that it has an an entry on the FAQs page:

    Why will avatars not upload on my server? This could be a number of things, but make sure you have the GD image library installed. It might also be permissions, so make sure the web server has correct permissions.

    Make sure to check these things (if you don’t know how to check for GD library support, ask your web host) and report any errors in your server logs.

    Avatar of Lance Willett
    Lance Willett
    Participant

    @lancewillett

    GD2 image library is not installed on my site, but it was installed on my shared hosting. Is that needed?

    Yes, it is required for uploading avatars and for uploading media to WordPress MU pages and posts.

    Avatar of Ninh Nguyen
    zipnguyen
    Participant

    @zipnguyen

    thanks, will install and try to get it up and running tonight…

    Avatar of Dace
    Dace
    Participant

    @dace

    Hi lance,

    Thanks for your answer. I try the.htaccess solution : I have comment the 2 lines but without success…. I have GD installed on my server

    … in my php.ini:

    GD Support enabled

    GD Version 2.0 or higher

    FreeType Support enabled

    FreeType Linkage with freetype

    FreeType Version 2.3.5

    T1Lib Support enabled

    GIF Read Support enabled

    GIF Create Support enabled

    JPG Support enabled

    PNG Support enabled

    WBMP Support enabled

    For the last thing about permissions, i\’m not sure to understand.. It is not a chmod problem isn\’t it ?

    Edit : i try to chmod blogs.777 dir/1/files without sucess…

    Avatar of Ninh Nguyen
    zipnguyen
    Participant

    @zipnguyen

    Ok, got GD2 library installed, got ImageMagick installed (as they both were installed on my shared hosting side); still getting same problems, “unable to upload photo, missing temp folder”

    I also checked permissions – from what the various forum posts state, they are all correct. Also checked my php.ini file, seems correct as well.

    What I’ll be doing is checking to see when I copied all the files from bp from my shared hosting to dedicated server, there might have been a hidden file or actual temp file that didn’t get copied over – Let me know if I’m on the right track…

    Thanks.

    Avatar of Lance Willett
    Lance Willett
    Participant

    @lancewillett

    @Ninh – Sounds like you are on the right track. One word of caution, though: if you are manually copying files from one place to another it’s very easy to lose hidden files, like .htaccess files. These are very important and can cause problems with your install.

    It’s highly recommend to start over with a new download or SVN checkout at the new server location so you are sure to get the correct setup.

    @Dace – Same thing… if you upgraded and only copied certain files you can get into problems. If you are going to upgrade, it’s recommended that you replace the entire BuddyPress install (not just pieces).

    Like I said before–and you can search the forums–this topic is very common and usually comes down to a few things: GD support, htaccess issues, or file permissions on the directory where the avatar images are uploaded to.

    Avatar of Ninh Nguyen
    zipnguyen
    Participant

    @zipnguyen

    Yep, found the problem. It was my php.ini file. I went to my error log manager on the dedicated server and told me what was wrong. Oh, went I meant, copy-over, it was with the use of the “Migration Wizard” on my interface, but yes I did check for missing files and did a fresh install anyways to cover all my bases.

    Thanks all.

    Avatar of Dace
    Dace
    Participant

    @dace

    @Lance : i have made a complete new install with WPMU and BP last trunks then import my sql database.. always this avatar’s problem…. there is no pb with htacess or gd install.. i have chmod 777 the avatar’ s directory…

    i’m going to search again and again.. thx for your help..

    Avatar of Dace
    Dace
    Participant

    @dace

    after some research…. the avatar’s upload is ok… i have in my blogs.dir the avatars uploaded… but only black image… i think this is a cropping issue as i see in another thread and ticket on the track…

    Avatar of Ed Lass
    Ed Lass
    Participant

    @edlass

    I’m having a cropping issue. Also the images appear black. This is in both RC1 and 1.0 (skipped RC2).

    Uploading and cropping work in every browser we’ve tried except for IE.

    Dace, are you using IE by any chance?

    Is IE support a known issue?

    Avatar of Jeff Sayre
    Jeff Sayre
    Participant

    @jeffsayre

    Ed-

    SInce this thread has not had any activity for over month, it is best to create a new thread, or find a similar thread that is less than a month old.

    Please read this thread: http://buddypress.org/forums/topic.php?id=2543

    Also, with regards to your avatar issue, if you have not seen this, please read: http://buddypress.org/forums/topic.php?id=2190#post-11864

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)

You must be logged in to reply to this topic.