Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Multisite confusion

  • Avatar of Xtrodites
    Xtrodites
    Member

    @xtrodites

    Please excuse me If this has already been asked somewhere in here.

    I’ve got my wp and buddypress multisite working without any problems, but I want to know what to do when I create a new site (sub-directory) and there are no pages. Basically all the BP pages work 100% in the main site, but when creating a new site (sub-directory) there are no pages so I can’t create the same menu as in the main site.

    Is there a way this should be configured?

    Thanks

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    == but when creating a new site (sub-directory) there are no pages so I can’t create the same menu as in the main site. ==
    Do you mean you want a sitewide menu with links to pages in the main site?

    Avatar of Xtrodites
    Xtrodites
    Member

    @xtrodites

    No not to link to main site, but have the same functionality as the main site. I have no BP options so how do I add or remove features on the new site?

    BP is only available through my network admin and not through the site admin.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Allow BuddyPress to function on multiple blogs of a WPMultisite installation, not just on one root blog:
    `define ( ‘BP_ENABLE_MULTIBLOG’, true );`
    http://codex.buddypress.org/extending-buddypress/changing-internal-configuration-settings/

    == BP is only available through my network admin and not through the site admin. ==
    There is only one instance of BP in one multisite installation by default. If you want otherwise, try this http://wpmututorials.com/news/new-features/multiple-buddypress-social-networks/

    Avatar of Xtrodites
    Xtrodites
    Member

    @xtrodites

    Thanks for the reply, I’ll play around with it and see what I get.

    Avatar of G
    G
    Participant

    @gnetworkau

    Xtrodites, how did u go with this? i am looking at buddypress for this too, and would like some tips so i dont blow the whole wp network install!

    Avatar of G
    G
    Participant

    @gnetworkau

    @mercime
    Allow BuddyPress to function on multiple blogs of a WPMultisite installation, not just on one root blog:
    define ( ‘BP_ENABLE_MULTIBLOG’, true );

    how would this appear to work? does each blog have its own setting? or do we still do all settings from main network admin? will each blog have its own forum, eachdomain.com/forum?

    Avatar of G
    G
    Participant

    @gnetworkau

    I ended up using the code: define ( ‘BP_ROOT_BLOG’, $blog_id ); in bp-custom.php then installed as described at http://codex.buddypress.org/getting-started/install-buddypress-on-a-secondary-blog/
    I wanted to install on a newly created blog, as the main site of the network I don’t use cos the name is not right (I created it few years ago in MU). I also use Donncha’s Domain Mapping plugin.
    It works ok, with a few quirks, the main one that is a little strange is that newly invited members (using “Invite Anyone” plugin) only appear as users in Network Admin and not on any blog. Is this a bug? or is it supposed to work like this? I guess I can always add any users (in backend) to the Buddypress active blog if I need to promote their capabilities…
    I am about to test S2 Members plugin and some other plugins, looking to improve this.
    any thoughts?

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    == define ( ‘BP_ENABLE_MULTIBLOG’, true ); how would this appear to work? ==
    Didn’t see your earlier post http://buddypress.org/community/groups/how-to-and-troubleshooting/forum/topic/bp_enable_multiblog/

    == does each blog have its own setting? ==
    No, there’s only one instance of BP for a multisite installation by default.

    == newly invited members (using “Invite Anyone” plugin, only appear as users in Network Admin and not on any blog. Is this a bug? ==
    No it’s not a bug. It’s supposed to work like that for multisite even without Invite Anyone plugin. Can’t find the WP trac ticket that changed from user listed per site (old WPMU days) to sitewide user list (in WP 3.0).

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.