Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

No Profile Fileds after installation

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Avatar of Jeff Sayre
    Jeff Sayre
    Participant

    @jeffsayre

    That is strange behavior. If BuddyPress installed properly, there should be at least one profile field called “Full Name” located in a field group called “Basic”.

    Can you verify that the BuddyPress xprofile tables exist in your database’s backend? Have you checked the PHP and MySQL error logs to see if there is any useful information?

    There should be 19 total BuddyPress tables in your MySQL DB–this does not include any WPMU tables. Out of those 19, four of them are for profile data. Each of the profile tables has the word “xprofile” in the table name.

    Now I’ve installed everything again on another account (same provider but other server) and there everything works fine. So it seems to be a question of which provider you have.

    And you are right, there aren’t any buddypress tables at all…I wonder why.

    Avatar of Jeff Sayre
    Jeff Sayre
    Participant

    @jeffsayre

    As your issue seems to be with your provider, and not with BuddyPress itself, I’m going to set this thread to resolved.

    By the way, if you are using a BuddyPress installing script and not using WPMU’s autoinstaller or simply doing a manual install yourself, you can run into a lot of issues.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.