Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

[Resolved] Not able to get 'Create Group button'

  • Avatar of watercolourz
    watercolourz
    Participant

    @watercolourz

    currently using WordPress 3.5.1 + BP Courseware Version 0.9.7 + BuddyPress Version 1.7 + bb Press Version 2.3.1
    firstly, i am not able to see ‘Create New Group’ button anywhere in groups. All the three plugins activated.
    Secondly, what sort/ types of questions does BP Courseware caters to?

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Avatar of watercolourz
    watercolourz
    Participant

    @watercolourz

    The problem is solved, now still puzzled with second question i.e. what sort/ types of questions does BP Courseware caters to?
    Does it allow to create following types of questions ?
    1. Multiple Choice
    2. Match the following
    3. Short answers
    and so on like moodle.

    Avatar of hallsy
    hallsy
    Participant

    @hallsy

    Can you tell me what your problem was and how you fixed it as i cant find my create group button either and its driving me mad!

    Thanks

    Avatar of akukskuks
    akukskuks
    Participant

    @akukskuks

    Yes please, I’m also without a Create Group button! How did you solve it?

    Avatar of akukskuks
    akukskuks
    Participant

    @akukskuks

    @hallsy, here are some possible solutions. Please let me know if either of these work for you:

    http://buddypress.org/support/topic/can-not-create-goups/#post-161399

    http://buddypress.org/support/topic/issues-getting-buddypress-working/

    Were either of these solutions similar to what you did, @watercolourz?

    Avatar of hallsy
    hallsy
    Participant

    @hallsy

    thanks @akukskuks

    Ill have a look through this, it may be a little to complicated for me from what i have seen so far :)

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @hallsy @akukskuks Normally, the “Create Group” and “Create Blog” (for multisite) buttons show up beside the Group/Blog Directory Title. The buttons do not show up if the_title(); tag in your theme’s page.php was placed outside of the WordPress loop.

    There are different ways to address this issue. One way is to create the link for logged in users. For example, your WP/BP is installed in domain root, http://example.com, then the link t create a group would be http://example.com/groups/create/ by default.

    Avatar of hallsy
    hallsy
    Participant

    @hallsy

    @mercime ok so i am in my /themes folder and i have located page.php the code found in that file is below, where do i change things to make the button who up?

    <?php
    
    /**
     * The template for displaying all pages.
     *
     * This is the template that displays all pages by default.
     * Please note that this is the WordPress construct of pages
     * and that other 'pages' on your WordPress site will use a
     * different template.
     *
     * @package  WellThemes
     * @file     page.php
     * @author   Well Themes Team
     * @link 	 http://wellthemes.com
     */
     ?>
    <?php get_header(); ?>
    <section id="primary">
    	<div id="content" role="main">
    	
    	<?php if (have_posts()) : ?>
    		<?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>				
    			<?php get_template_part( 'content', 'page' ); ?>
    		<?php endwhile; // end of the loop. ?>
    	<?php endif ?>	
    
    	</div><!-- /content -->
    </section><!-- /primary -->
    <?php get_sidebar('left'); ?>
    <?php get_sidebar('right'); ?>
    <?php get_footer(); ?>
    Avatar of akukskuks
    akukskuks
    Participant

    @akukskuks

    Avatar of hallsy
    hallsy
    Participant

    @hallsy

    Just tried adding what @akukskuks game me via the link but it seems to give back a blank page.

    I am replacing the code in bold
    <?php if (have_posts()) : ?>
    <?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
    <?php get_template_part( ‘content’, ‘page’ ); ?>
    <?php endwhile; // end of the loop. ?>

    with

    <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>

    anybody have any ideas?

    Avatar of cybohmoob
    cybohmoob
    Participant

    @cybohmoob

    I am also missing the Create button and have tried all the tips and no go.

    Checked everything from the loop, access levels, and a few other things. Spent too much time on this problem so as a last resort I manually inserted an old school html button pointed to the http://site.com/sites/create/ links inside the Loop. Recreated the missing create button.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.