Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Please Help: I need to sleep! BbPress, Group Forum Errors. This Group Does Not Have A Forum Set Up Y

  • I have an existing Buddypress install. I followed all directions for installing the group forums… However I get the following errors when I try to post a NEW TOPIC into the group of my choice…

    AT GROUP LEVEL:
    – When I click on NEW TOPIC, then try to add a new topic
    —- I get the following error: This group does not have a forum setup yet.

    AT FORUM LEVEL:
    – When I click on NEW TOPIC, then try to add a new topic


    I get the following error: Please pick the group forum where you would like to post this topic.

    Please help… Been up for 3 days/night straight trying to fix this.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Avatar of nitinhemmady
    nitinhemmady
    Member

    @nitinhemmady

    @Al B Here is what I feel you need to do:

    1. Click on the Group.
    2. Click on “Admin” tab in the group.
    3. This should take you to your groups settings. You should see a sub menu showing “Details”, :Settings”, “Avatar:…etc
    4. Click on settings and make sure “Enable Discussion Forum” is checked.
    5. Save
    6. Now if you click on the forum tab you should see something.

    @nitinhemmady

    Thanks, but no go… That was one of the first options that I tired. If you can think of anything else please let me know.

    Thanks again for your quick response.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    - check the bb-config.php at root of WP install (where you’ll find wp-config.php) and double-check that the DB information in bb-config.php is the correct one – the same as in your wp-config.php

    – check if 7 bbpress tables have been generated in your database
    yourPrefix_bb_forums
    yourPrefix_bb_meta
    yourPrefix_bb_posts
    yourPrefix_bb_terms
    yourPrefix_bb_term_relationships
    yourPrefix_bb_term_taxonomy
    yourPrefix_bb_topics

    @mercime – thanks for the reply… I have to grab the Db info from my client… I’ll let you know if it works.

    Al

    @mercime – Sorry for the delay… Just got access to the database… The tables you pointed out are not included… What should my next step be.
    Not Included In Database:
    yourPrefix_bb_forums
    yourPrefix_bb_meta
    yourPrefix_bb_posts
    yourPrefix_bb_terms
    yourPrefix_bb_term_relationships
    yourPrefix_bb_term_taxonomy
    yourPrefix_bb_topics

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    You need to double-check bb-config.php as mentioned above
    – see if DB info in bb-config.php needs to be corrected.
    – see if bb-config.php is corrupt. Complete bb-config.php file has about 70+ lines. If not generated properly, then it has been corrupted and should be deleted. Then go back to dashboard menu BuddyPress > Forums > Install Group Forums.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.