Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

[Resolved] Error when adding a new bbPress topic

  • Avatar of horroruk
    HorrorUK
    Participant

    @horroruk

    I’m trying to add topics in my forums within a group, but whenever I do, I get the following message:

    There was an error when creating the topic

    I’ve tried creating within the group and within the main site and selecting a group to post to, but I get the same thing.

    I thought it was the theme I’m using, but I just switched to the default BP theme, which is where I got the message above (on my theme, it just didn’t do anything).

    Thanks.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Avatar of horroruk
    HorrorUK
    Participant

    @horroruk

    Anybody have any ideas on what could cause this?

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    It would help if you gave us more information about your installation. http://buddypress.org/community/groups/how-to-and-troubleshooting/forum/topic/when-asking-for-support/

    Avatar of horroruk
    HorrorUK
    Participant

    @horroruk

    ok thanks, first support request so a bit of a newb. It gave me the idea of turning on wp debugging, so was worth filling in.

    1. Which version of WordPress are you running?
    3.4.2

    2. Did you install WordPress as a directory or subdomain install?
    Directory install

    3. If a directory install, is it in root or in a subdirectory?
    The root

    4. Did you upgrade from a previous version of WordPress? If so, from which version?
    3.4.1

    6. Which version of BP are you running?
    1.6.1

    7. Did you upgraded from a previous version of BP? If so, from which version?
    No

    8. Do you have any plugins other than BuddyPress installed and activated? If so, which ones?
    I have tried this with all plugins except BP & bbPress deactivated

    9. Are you using the standard BuddyPress themes or customized themes?
    I’ve tried this with my own customised theme, but also the default BP theme

    10. Have you modified the core files in any way?
    No

    11. Do you have any custom functions in bp-custom.php?
    No

    12. If running bbPress, which version? Or did your BuddyPress install come with a copy of bbPress built-in?
    2.1.2

    13. Please provide a list of any errors in your server’s log files.
    I just turned on WP debug, and this is the message I get:

    Warning: substr() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 776 Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 783 Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789 Notice: Undefined variable: null_flag in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 811 Notice: Undefined variable: not_null_flag in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 822 Warning: substr() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 776 Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 783 Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789 Notice: Undefined variable: null_flag in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 811 Notice: Undefined variable: not_null_flag in /var/www/vhosts/indie-film.tv/httpdocs/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 822

    14. Which company provides your hosting?
    http://www.unlimitedwebhosting.co.uk

    15. Is your server running Windows, or if Linux; Apache, nginx or something else?
    Linux

    Avatar of horroruk
    HorrorUK
    Participant

    @horroruk

    I’ve tried various themes, with the same problem, so it is definitely BuddyPress

    Avatar of horroruk
    HorrorUK
    Participant

    @horroruk

    I cleared it all from the database, then had to recreate the groups. That fixed the problem.

    Avatar of mt78
    mt78
    Participant

    @mt78

    Hi there,

    I have partialy the same problem. I have installed BuddyPress group forums with site wide forum. When I doing this steps:

    1. Go to any Group -> Group Admin -> Forum – and turn off – Group forums.2. Go to any Group -> Group Admin -> Forum – and turn on – Group forums.
    3. Got to Group -> Forums and what I get? I have got error!

    Error like this:
    Warning: substr() expects parameter 1 to be string, array given in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 776 Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 783 Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789 Warning: substr() expects parameter 1 to be string, array given in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 776 Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 783 Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/www_cyklodenik_cz/cyklodenik_cz/wp-content/plugins/buddypress/bp-forums/bbpress/bb-includes/class.bb-query.php on line 789

    Info: WP3.5 , BP 1.6.3 , http://www.cyklodenik.cz

    Could you please take a look on it? It will happen to you?

    Thanks a lot.

    Avatar of Bjwangschowe
    Bjwangschowe
    Participant

    @bjwangschowe

    @HorrorUK,

    After you cleared the database and recreated groups and group forums, have you tried disabling and then enabling group discussion forum again to see if you still can create a topic for that group? I am asking this, because this is happening to my site. I cannot afford to clear the database and recreate groups because these groups already have topics and replies. I look forward to hear your results. Thanks.

    Here is my post.

    Avatar of mt78
    mt78
    Participant

    @mt78

    @HorrorUK

    How did you do the database cleanup? You used phpAdmin or another tool? And what table? Thanks a lot!

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.