Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Unable to create topic: BP 1.6.2

  • Avatar of yidamweb
    yidamweb
    Participant

    @yidamweb

    Hello,

    We have installed BP 1.6.2, bbPress 2.2.3. After installing the site-wide forums, in Forums >> Archive Slugs >> Forums base, a message “Possible BuddyPress conflict: Forums page” is noted. We had initially created Group Forums, and further created a forum – X – within the Group Forums. But we later removed X for convenience reasons; and installed site-wide forums instead. Now, we see the caption “Uninstall Group Forums” persistently appearing, below “Features” in the BuddyPress page; which should perhaps have been the opposite – (“Install Group Forums”). Further, in the front end, after a registered user logs in and clicks on Forum >> New Topic, they see the message – “You are not a member of any groups so you don’t have any group forums you can post in.”, and asks that a group be created. There is no response to the action of “New Topic” click.

    What is the solution to this problem? Any guidance on this would be most appreciated.

    Thanks in advance.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Avatar of yidamweb
    yidamweb
    Participant

    @yidamweb

    P.S. The website in question is http://psychotherapyandcounseling.org.

    Avatar of yidamweb
    yidamweb
    Participant

    @yidamweb

    Sorry to bump up this thread… the problem of a registered, logged-in user not being able to create a new topic refuses to go away. We had installed group-forums first, but later uninstalled it, and went for site-wide forums. Now when a user clicks on “New Topic”, they get the message – “You are not a member of any groups so you don’t have any group forums you can post in. “, meaning perhaps that the Groups still is required to be created. How to tell BP to remove the Groups feature and get it to install site-wide forums?

    Request BP gurus / experts to share their advice and experience.

    Thanks in advance.

    Avatar of danbpfr
    danbpfr
    Participant

    @chouf1

    Hi,

    if you activate site wide forum, you have to change the default Forum Base name to something other as “forum”.

    Unfortunatly, bbPress and BP use the same base name and in a BP install, BP’s forum has priority.

    Read here: http://codex.buddypress.org/user/setting-up-a-new-installation/installing-group-and-sitewide-forums/

    Avatar of yidamweb
    yidamweb
    Participant

    @yidamweb

    Hi Chouf1,

    We followed the advice given, and experimented with the settings. Finally, we uninstalled bbPress to redo the forum installation.

    Now, the BP settings are as follows:

    1. In Components tab, Groups option is disabled.

    2. In Forums tab, a button “Uninstall Group Forums” is seen, adjacent to “Install site wide forums”. Clicking on this button leads to two new buttons – “Install Group Forums” and “Use Existing Installation”. However, when we do some other task and return to this tab, the button “Use Existing Installation” is no longer visible. Only the “Uninstall Group Forums” tab remains, adjacent to “Install site wide forums”. Which means, we are effectively unable to get rid of “Group Forums” and use only the site-wide forums.

    Request members to suggest a way out. How to uninstall Group Forums and use site-wide forums only?

    Thanks in advance.

    Avatar of Paul Gibbs
    Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    Go to the Components screen, and disable the “Discussion Forums” component.

    Avatar of yidamweb
    yidamweb
    Participant

    @yidamweb

    Hello Paul,

    Thank you for the input of disabling the “Discussion Forums” option in the Components tab. Doing so however makes the “Forums” tab invisible altogether, and only 3 tabs remain: Components, Pages and Settings.

    Are we missing something?

    Thanks in advance.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.