Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Users activate accounts but are not listed in wp-admin/users.php ?

  • Avatar of PJ
    PJ
    Participant

    @pjnu

    There seems to be a disconnect between users that register and having them be listed in the admin interface. Why is this the case? Using latest versions of WP and BP.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Avatar of nathanielrenton
    nathanielrenton
    Member

    @nathanielrenton

    I’m having the same problem, hopefully someone can help figure this out.

    Avatar of Paul Gibbs
    Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    They will be listed there. You’re not using multisite, are you? In 3.1, new users aren’t automatically assigned to a blog so they appear in a different place than you might expect from new users created in 3.0.

    Avatar of nathanielrenton
    nathanielrenton
    Member

    @nathanielrenton

    I only recently started using Buddypress. I’m not familiar with how things were in 3.0.
    Is there a user setting that I need to change to have them appear under the members list?

    Avatar of Paul Gibbs
    Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    Are you using multisite, though?

    Avatar of nathanielrenton
    nathanielrenton
    Member

    @nathanielrenton

    Not as far as I know. Though, I have no idea what multisite is.

    Avatar of PJ
    PJ
    Participant

    @pjnu

    @djpaul. Yes I’m using MU. So I have to manually add users to my one MU blog? That sounds extremely time consuming an inefficient.
    Why aren’t they automatically added?

    @nathanielrenton I don’t know why this is happening.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    It would be worthwhile to check registration as that behavior is not the norm. Which kind of registration below are you currently using?
    - Open registration
    - Registration coming from Invite Anyone // I see users added in BP and see them in backend of WP blog where BP is installed
    - Registration coming from using Secure invites
    - Registration comng from Facebook connect plugins – which one?
    - Registration via LDAP or other form of connection bridge

    Edit – dashboard Users > Add New adds users to the specific blog where user was added.

    Avatar of PJ
    PJ
    Participant

    @pjnu

    Ahh, thank you @mercime. If I disable Secure Invites, will the registration process return to normal?

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @pjnu No, do not disable Secure Invites yet. The last time I tested Secure Invites a year or so ago, my test users had to reset to a new password when I disabled Secure Invites plugin, it was a hassle so I haven’t used the plugin since then. I don’t know if that’s one of the consequences if you disable it now.

    Let me double-check on the users base in some installs, then I’ll get back to you.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @pjnu ok my bad, I had a de facto plugin in all multisite installs leftover from WPMU days (still effective today) which solved my requirements http://mu.wordpress.org/forums/topic/13675#post-79787

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.