Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

[Resolved] Why no topics showing on home page?

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Avatar of bennygill
    bennygill
    Participant

    @bennygill

    Anyone? Bump.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Please do not bump your posts.

    You’re already using what’s supposedly a BP-compatible theme, skematik, so I would presume that you do not need to install the BP Template Pack plugin anymore unless it was explicitly stated in your theme install instructions. If so, deactivate the BP Template Pack plugin and re-upload your skematik theme via FTP/cpanel/etc to make sure that the theme’s customized BP template files are clean.

    http://thecashlab.com/community/ looks more like the BP Group Forums OR you have created a front page community and added the shortcode for the forum topics there.  http://thecashlab.com/discussion/forum/make-money-online/ is a category of http://thecashlab.com/discussion/forum/ of your Sitewide Forums.  More information about your installation would help us help you.

     

    Avatar of bennygill
    bennygill
    Participant

    @bennygill

    Hello @mercime,

    Thank you for the help.

    I’m working with a developer to try and get this fixed, so I have shown him this thread and he might chime in too.

    The Skematik theme did explicitly state to use the BP Template Pack so that is why I am using that. Also BuddyPress did not work without it installed. But are you suggesting that after using BP Template Pack once it is a good idea to turn it off and then re-up everything via FTP?

    I want sitewide forums, but the developer sometimes turns on the ‘group’ forums. Not sure why, I guess he has his own reasons while working. But the only difference when group forum is turned off is that it has a “New Topic” button at the top. When group forums are turned off that disappears.

    The forum ‘Make Money Online’ is a category. And I made a forum inside that category called ‘General’. That was only for testing purposes. If a different config of forums would work please let me know.

    Not sure about the link you posted (http://thecashlab.com/discussion/forum/)? When I visit that it takes me to ‘page not found’.

    Not sure what other information is needed. Please tell me what else you require and I’ll let you know asap.

    Thanks,
    Ben

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    But are you suggesting that after using BP Template Pack once it is a good idea to turn it off and then re-up everything via FTP?

    @bennygill No. Like I said above, do that “unless it was explicitly stated in your theme install instructions” because some BP-compatible themes do not require the BP Template Pack plugin anymore.

    It looks like the developer has changed some configurations because the topic/forum category links go to 404 page. bbPress plugin is activated. At this point, can’t second-guess what the developer is doing. Since you hired the person, you should ask him/her what’s going on with the site.

    Avatar of r-a-y
    r-a-y
    Moderator

    @r-a-y

    The problem is you installed both the bbPress plugin and enabled the “Discussion Forums” component in BuddyPress.

    Since you’re using bbPress for your forums, do what I suggested here:

    http://buddypress.org/support/topic/forum-setup-2/#post-146882

    Avatar of bennygill
    bennygill
    Participant

    @bennygill

    ahh ok that explains a few things, Thank you @r-a-y!

    I had already done something similar with bbpress shortcodes on this page http://thecashlab.com/forum/ but I had no idea why my ‘group’ forums kept re-installing itself when I had chosen site-wide forums. By deactivating it completely and un-checking ‘discussions’ has has solved that issue. Thank you again.

    Now my problem is that bbpress displays smaller text than the rest of my site. Do you know how to increase the size of the text to 16px?

    I started a thread about it on bbpress here: http://bbpress.org/forums/topic/how-to-change-font-size/

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Font-size coming from this block:
    #bbpress-forums ul.bbp-lead-topic,
    #bbpress-forums ul.bbp-topics,
    #bbpress-forums ul.bbp-forums,
    #bbpress-forums ul.bbp-replies {
    font-size: 12px;
    }
    Change that by copying and pasting the block into your style.css file and changing it to
    font-size: 14px !important;
    or whatever unit of measurement is used in your theme.

    While you’re there, I suggest that you add this block to your stylesheet as well:
    .bbp-body .bbp-topic-title img.avatar,
    .bbp-body .bbp-topic-freshness img.avatar,
    .bbp-template-notice img.avatar,
    .bpp-author-avatar img.avatar {
    width: 14px;
    }

    Avatar of bennygill
    bennygill
    Participant

    @bennygill

    @mercime! THANK YOU!

    You even preempted my next question about weird avatar sizes.

    To tell you the truth I almost gave up on BuddyPress/BBpress because I thought support was not available. But you guys changed my mind :)

    A million thanks!

    Avatar of bennygill
    bennygill
    Participant

    @bennygill

    Hello,

    Can someone help me adjust that css which resized my pictures?

    If you look here: http://thecashlab.com/forum/

    I have now added a ‘forums’ section and I am getting the funny image size thing again – but only for the forums index (not the topic index that @mercime fixed last time).

    Thanks,
    Ben

    Avatar of bennygill
    bennygill
    Participant

    @bennygill

    I’m not very good with css. If anyone could help with the adjust to the css code above so that is works for everything on this page: http://thecashlab.com/forum/ that would be awesome :)

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.