Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

BuddyPress 10.5.0 Maintenance Release

Viewing 25 replies - 1 through 25 (of 26 total)

  • typtyp
    Participant

    @typtyp

    Hi.

    After this release it appears to break the Buddypress User Registration Form.


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    Hi @typtyp

    Can you elaborate a bit ?

    I’ve just tested again BuddyPress 10.5.0 with WordPress 6.0.3 having the Twenty Twenty-Two and everything works fine.


    typtyp
    Participant

    @typtyp

    When a user registers it returns a gateway timeout error


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    Have you tried deactivating all your plugins (except BuddyPress of course) + activate any WordPress default theme + define( 'WP_DEBUG', true ) + search your error log file ? Doing so, if the issue is still there, then it’s a BuddyPress issue, otherwise it’s probably another plugin or a theme issue.


    typtyp
    Participant

    @typtyp

    Disabling all other plug-ins other then buddy press returns the same thing. Issue occurs with both 2020 and 2021 theme


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    Then what is saying your errorlog file ?


    typtyp
    Participant

    @typtyp

    [27-Oct-2022 21:31:09 UTC] PHP Notice: Function map_meta_cap was called incorrectly. The post type mec-events is not registered, so it may not be reliable to check the capability “read_post” against a post of that type. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.4.0.) in /www/mainsite/public/wp-includes/functions.php on line 5833
    [27-Oct-2022 21:31:09 UTC] PHP Notice: Function map_meta_cap was called incorrectly. The post type mec-events is not registered, so it may not be reliable to check the capability “edit_post” against a post of that type. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.4.0.) in /www/mainsite/public/wp-includes/functions.php on line 5833


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    According to the error log, there are issues with this plugin https://webnus.net/modern-events-calendar/


    javigandia
    Participant

    @javigandia

    With the last update to version 10.5.0 the groups page and the members page have been broken and the following message appears: No matching template found.
    Can you help me please?
    Gracias


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    Hi @javigandia

    It’s very difficult to help you with so few information.

    What’s your theme name and URL where it can be downloaded?
    What’s your setup ? Multisite ? Do you have specific constants related to BuddyPress set into your wp-config.php ?


    javigandia
    Participant

    @javigandia

    – Tema: KadenceVersió: 1.1.30 url: https://www.kadencewp.com/
    – It is not multisite.
    – I don’t have BuddyPress related specific constants configured in your wp-config.php


    javigandia
    Participant

    @javigandia

    – Kadence theme version 1.1.30 url: https://www.kadencewp.com/


    javigandia
    Participant

    @javigandia

    My site is an intranet of an organization and as I have told you Mathieu I use the Kadence theme, with the alternative wordpress theme it works, but obviously I cannot change the theme due to the work involved.
    Thank you very much for your work and I hope you can help me. Greetings.


    Lars Henriksen
    Participant

    @adjunkten

    I just updated to 10.5 and tested user registration with no issues – members and groups pages also OK.
    I use the theme BuddyX.


    kleb123
    Participant

    @kleb123

    Member page is not working anymore (“no template found”). When trying to edit the page in Elementor I get a critical error:

    Uncaught TypeError: Argument 1 passed to Elementor\Controls_Stack::sanitize_settings() must be of the type array, null given, called in /www/xx/public/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 1107 and defined in /www/xx/public/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php:2395
    Stack trace:
    #0 /www/xx/public/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(1107): Elementor\Controls_Stack->sanitize_settings(NULL)
    #1 /www/xx/public/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(2144): Elementor\Controls_Stack->get_data(‘settings’)
    #2 /www/xx/public/wp-content/plugins/elementor/core/base/base-object.php(142): Elementor\Controls_Stack->get_init_settings()
    #3 /www/xx/public/wp-content/plugins/elementor/core/base/base-object.php(40): Elementor\Core\Base\Base_Object->ensure_settings()
    #4 /www/xx/public/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(1121): Elementor\Cor

    What might be the problem?


    javigandia
    Participant

    @javigandia

    A mí me ha pasado lo mismo con el tema Kadence, no funciona ni la página de miembros, ni la página de grupos, me muestra el mensaje tema no encontrado. Supongo que lo desarrolladores de Buddypress están trabajando en ello, es algo que puede suceder cuando se actualiza a una nueva versión.


    typtyp
    Participant

    @typtyp

    Alright I’ll pass this to our team member who insisted on installing it a long time ago then removed it 🤓


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    hi @kleb123 the error is only mentioning the Elementor plugin, is this only happening when BuddyPress is active? What happens if you deactivate it?


    kleb123
    Participant

    @kleb123

    Rolled back to 10.4.0 and everything works fine now.

    I got the “no template found” in the frontend at the member pages.


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    Hi @adjunkten

    Thanks a lot for your post!! I was beginning to be anxious seeing all these template loading issues.


    @javigandia
    I’ll check the Kadence theme


    typtyp
    Participant

    @typtyp

    hi. The new update has issues with the ExS theme however I reached out to them for a fix. Just popping in incase it’s important because i seen what you said 😋


    javigandia
    Participant

    @javigandia

    @imath Muchas gracias por tu trabajo, de momento he cambiado a un tema alternativo y todo marcha muy bien, espero que se pueda arreglar lo del tema Kadence pero de momento hemos salido adelante y Buddypress está funcionando con otro tema. Os agradezco encarecidamente todo el esfuerzo.
    ❤️


    Mathieu Viet
    Moderator

    @imath

    @javigandia About the Kadence theme (at least), it will be resolved very soon, see the #8757 ticket on our Trac environment.

    I believe the patch/PR attached to this ticket might also fix Elementor, @kleb123 can you check it?

    10.6.0 will be released asap.


    kleb123
    Participant

    @kleb123

    I’ll wait for a new release since everything is working fine with 10.4.0


    kimstarmartin
    Participant

    @kimstarmartin

    I am using Divi and have to roll back to 10.4. I am getting No Template Found on all BuddyPress pages now with the update.

Viewing 25 replies - 1 through 25 (of 26 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Skip to toolbar