Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

BuddyPress + bbPress Breaks bbPress Search Widget


  • Gretchen Louise
    Participant

    @gretchenlouise

    When BuddyPress is active on my site, the bbPress Search Widget does not work. It just displays the default home page rather than search results.

    Please advise if there is a fix for this. Forum search is an absolute necessity for us.

    Forum URL: http://forum.amongstlovelythings.com
    bbPress: Version 2.5.8
    BuddyPress: Version 2.5.0

    Thank you.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)

  • Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    Is this the search widget built into bbPress, or does another plugin provide it?


    Gretchen Louise
    Participant

    @gretchenlouise

    Yes, this is the search widget built into bbPress.

    We deactivated all plugins except for bbPress, and it worked fine. Next we activated BuddyPress, and it quit working. Even when those are the only two plugins active, it doesn’t work.


    shanebp
    Moderator

    @shanebp

    You need to provide a user / pw if you want someone to look at your forums.

    Make sure your issue is not related to your theme; switch momentarily to a WP theme like 2013.


    Pascal Casier
    Participant

    @casiepa

    Hi Gretchen,

    Is this behaviour recent ? Or did it work correctly before ?

    Pascal.


    danbp
    Moderator

    @danbp

    @djpaul,

    i tried to reproduce and got same result as @gretchenlouise with one of WP theme.

    2016 = correct result (url /forums/search/word_to_search/)
    2015 = wrong result (url /forums/search/word_to_search/) i got the latest post…
    2014 = correct result (url /forums/search/word_to_search/)
    2013 = correct result (url /forums/search/word_to_search/)
    3rd party theme graphene = correct result

    Apparently 2015 doesn’t organize search like the other themes and/or ignore bbPress…

    Have a nice week-end.


    Gretchen Louise
    Participant

    @gretchenlouise

    @casiepa very recent behavior!

    @shanebp switched to 2015 and the issue persisted. Is there a private method to provide a user/pw?

    Thank you.


    shanebp
    Moderator

    @shanebp

    Is there a private method to provide a user/pw?

    There is no PMing for this site.

    But Dan has confirmed the issue with WP 2015, so it will be looked at.

    Perhaps you could confirm that it does not occur with another WP theme, maybe try 2013?
    And state which theme you are using?


    Gretchen Louise
    Participant

    @gretchenlouise

    @shanebp I activated different themes on a test site, and replicated the issue with WP 2015, as Dan confirmed. However, the issue did not persist when using Genesis, 2013, or Flourish (Genesis Child Theme by Restored 316).

    The theme being used on the amongstlovelythings.com site is Beautiful, a Genesis Child Theme, albeit an older one.


    Gretchen Louise
    Participant

    @gretchenlouise

    Any update on this issue?

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Skip to toolbar