Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Forum not displaying in the topmenu?

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Profile photo of Burt Adsit
    Burt Adsit
    Participant

    @burtadsit

    The bbpress forum install isn’t part of the admin menu. You can put it there by modifying the menu though. I’m guessing that the second question means that you’d like your bbpress theme to look like your bp theme. Yes, you can. You have to create a new bbpress theme for yourself.

    You can find or create any theme you want for bp and bbpress. There isn’t a bbpress theme that looks like the default bp theme yet. As far as I know.

    Profile photo of Jodyw1
    jodyw1
    Participant

    @jodyw1

    bbPress is an absolute pain to work with. Its themeing process is unlike the rest of the Automatic family, very idiosyncratic and frustrating if you try to tackle it from scratch.

    But…

    I discovered that Refueled.Net makes a \\\”blank\\\” bbPress theme that is a snap to customize. Head over to: http://www.refueled.net/free-bbpress-themes/ and install one of those, then go in and make your custom mods there.

    Easypeazy.

    Profile photo of Wcastillo
    Wcastillo
    Participant

    @wcastillo

    I concur with Burtadsit’s statement. I wonder why Automattic does not take on SimpleForum and make it the default WP forum… It integrate WP seamlessly, no need to be themed and is rich featured.

    Profile photo of Renefyrster
    renefyrster
    Participant

    @renefyrster

    Hi again,

    Burtadsit, can you please explain me how to cusotmize the menu part then?

    Profile photo of Renefyrster
    renefyrster
    Participant

    @renefyrster

    i mean how to modify the menu?

    Profile photo of Wcastillo
    Wcastillo
    Participant

    @wcastillo

    @Renefyrster: I’m not in my home computer where I have access to my codes but I remember that I modify the header.php file…

    There’s a part in that file where you will see listed all buttons of the top menu enclosed in LI tags… Those tags are only shown if the functions they are trying to expose to the user do exists in your installation (I mean, if you have not installed Groups module, the Group link won’t be showed and so on).

    Well… You need to do something similar with you forum link… I remember I did something like this:

    <?php

    if (function_exists(‘any_bbpress_function_I_cant_remember_any_at_the_momento)) { ?>

    <li <?php if (is_page(‘Forums’)) echo ‘class=”selected”‘; ?>>

    < a href=”url to your blog”>Forums

    <?php { ?>

    This code might be wrong because I don’t have the right code here… but that’s the idea…

    Hope it helps.

    Profile photo of Burt Adsit
    Burt Adsit
    Participant

    @burtadsit

    Before we go to far with this what menu are you talking about? The admin bar menu or the member/home theme’s button bar menu?

    Profile photo of Tutsie
    Tutsie
    Participant

    @tutsie

    I would also like to add a ‘Forums’ tab to the main menu.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Forum not displaying in the topmenu?’ is closed to new replies.