Skip to:

New user login not working

  • jonowen2k


    Repost to Installing BuddyPress forum (from How-to & Troubleshooting)

    I’ll preface this with the fact that I’m 100% new to WordPress and BP so I’m hoping this is something I’m just missing. I have searched the forums and didn’t find anything that was close to my problem.

    – Using hosted and BP plugin installed and activated (see
    – Using Twenty Twelve (I think)
    – Added BP login widget to right nav.

    When a new person registers the email is sent and they can activate. I can go in to the users menu and see them there along with their email address.

    Once activated, the new users try to log in using the BP plugin using username and pwd. The site redirects to login where it asks for email address. Using the users email address throws a “can’t find” error.

    Using the users uname on the screen gets me to the password screen but errors out on the password being invalid.

    Is it expected behavior of BP to redirect to I was expecting (hoping) to obfuscate WP from the site completely and was looking to BP to handle user registration / login.

    If it is expected behavior then how do I get the registration/login working?

    Thank you

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)

  • vapvarun


    Hi @jonowen2k, Seems like you have enabled jetpack single sign-on and it’s added a login with, you can skip it and login with regular WordPress login page. It’s that’s still confusing you can disable single sign-in from jetpack settings.



    This fixed my problem. Thank you

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Skip to toolbar