Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

IMPORTANT: Some notes about WordPress 3.3 and BuddyPress

  • Avatar of Boone Gorges
    Boone Gorges
    Keymaster

    @boonebgorges

    WordPress 3.3 has just been tagged, and you should be seeing the Upgrade prompt in your Dashboards very soon.

    Please note that there are some small issues between BuddyPress 1.5.1 and WP 3.3:

    • - If you are using the WP admin bar (BP_USE_WP_ADMIN_BAR), you may notice that BP 1.5.1 + WP 3.3 results in some repeated items and some imperfect styling.
    • - On the Dashboard, you may experience some strange padding in the left-hand margin.

    These issues are not serious – your installation will continue to run fine, despite the cosmetic mismatches – but you may want to consider waiting to upgrade your production environments to WP 3.3 until a BP 1.5.2 maintenance release is available. BP 1.5.2 should be out within the next day or so, featuring full compatibility with WP 3.3. Thanks for your patience!

Viewing 23 replies - 1 through 23 (of 23 total)
  • Avatar of Slava UA
    Slava UA
    Participant

    @slaffik

    Thanks for letting us know.


    UPD: BTW, WP3.3 is already available for autoupdating from admin area.

    Avatar of abyss
    abysshorror
    Member

    @abysshorror

    Cool !

    Avatar of John James Jacoby
    John James Jacoby
    Keymaster

    @johnjamesjacoby

    We’re running WordPress 3.3 here at BuddyPress.org, and also running the 1.5.2 pre-release. Will be working out kinks to get it packaged up asap.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Yeah, noticed our new buddybar/adminbar now called Toolbar :-)

    Avatar of Danstinebaugh
    Danstinebaugh
    Participant

    @danstinebaugh

    Thank you for the update @boonebgorges. I just got the upgrade email from wordpress and wanted to check before applying it. Thank you all for the quick announcement of it’s compatibility and expected turn around for the maintenance build. Truly a group of professionals! Thanks to everyone at Buddypress!

    Avatar of Rocio Valdivia
    Rocio Valdivia
    Participant

    @_dorsvenabili

    Great job guys!!!!!, I noticed the toolbar too ;), but one thing: if we don’t have sufficient permissions to access to the New Post Page and the Comments Moderation Page, would be better if we don’t see those links in the toolbar? :)

    Great, thanks for the heads up!

    Avatar of we-are-chesapeake
    David Abbott
    Participant

    @we-are-chesapeake

    Hmmm… just did a clean install of WP 3.3 and Buddypress 1.5.1 and am getting blank pages in the Admin area. Anyone else?

    Avatar of Marcus
    Marcus
    Participant

    @netweblogic

    Another thing worth noting, the default BP theme creates problems when viewing add new posts/pages/etc. pages.

    This is probably because theme CSS is being loaded admin-side – submitted a bug – http://buddypress.trac.wordpress.org/ticket/3849

    Avatar of rossagrant
    rossagrant
    Participant

    @rossagrant

    Hey Boone,

    I use (BP_USE_WP_ADMIN_BAR) and am getting MASSIVE avatars in the toolbar when a person hasn’t uploaded an image and the avatar defaults to mystery man. (doesn’t seem to resize properly)

    This happens in a not so big way with gravatars too.

    Do I put a bug i, or are you guys aware of this?

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Hi Ross, have you tried deleting BP_USE_WP_ADMIN_BAR from your WP 3.3 install?

    I’m experiencing what @Marcus is describing. My background color, image, and website width are coming through to the page edit screen. There is no where else I’ve found that this is carrying over to. Everything else so far is great. Running 3.3 and 1.5.2.

    @rossagrant I’ve seen that in trunk, we have a ticket somewhere.

    Avatar of More Ivyou
    More Ivyou
    Participant

    @moreivyou

    :)

    Sorry if this is the wrong place for this. I updated functions.php using the file given in http://buddypress.trac.wordpress.org/ticket/3849 but it hasn’t fixed the issue on page editing screens. I first tried pasting the code in manually, then I tried uploading the provided file found on the ticket. Am I missing something?

    add_action( ‘wp_enqueue_scripts’, ‘bp_dtheme_enqueue_styles’ );

    Ok, so I think I am still experiencing the CSS issue on page editing screens because I am developing a child theme of bp-default. I updated the functions.php file as provided on the ticket but am I supposed to alter my child theme functions.php file? I have no idea how that would go. Maybe I’m barking up the wrong tree? Please help! :)

    `if ( !function_exists( ‘bp_dtheme_enqueue_styles’ ) ) :
    function bp_dtheme_enqueue_styles() {
    // Bump this when changes are made to bust cache
    $version = ‘20111102’;
    // Register main stylesheet
    wp_register_style( ‘child-theme’, get_stylesheet_directory_uri() . ‘/style.css’, array(), $version );
    // Enqueue main stylesheet
    wp_enqueue_style( ‘child-theme’ );
    }
    add_action( ‘wp_print_styles’, ‘bp_dtheme_enqueue_styles’ );
    endif;`

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    `function bp_dtheme_enqueue_styles() {
    // Bump this when changes are made to bust cache
    $version = ‘20111214’;
    // Register our main stylesheet
    wp_register_style( ‘mytheme-style’, get_stylesheet_directory_uri() . ‘/style.css’, array(), $version );
    // Enqueue the main stylesheet
    wp_enqueue_style( ‘mytheme-style’ );
    add_action( ‘wp_enqueue_scripts’, ‘bp_dtheme_enqueue_styles’ );`

    Will be updating BP codex re child themes for WP 3.3 and BP 1.5.2

    Thanks @mercime that worked perfectly! I’m sure others have the same issue.

    Avatar of DianaNemorensis
    DianaNemorensis
    Member

    @diananemorensis

    Hello!!
    After updating to wp 3.3 and buddypress 1.5.2 my website looks this way: http://community.lavocedelladea.it/
    olny the header is visible… :(((
    what can I do?
    Thanx!

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @DianaNemorensis you must have fixed this already. I see the whole page and all pages look normal in your site.

    Avatar of DianaNemorensis
    DianaNemorensis
    Member

    @diananemorensis

    Yes, the issue was caused by a plugin… tiny mce! I disabled it and now it works.

    Except that the central group forums doesn’t work anymore… instead of it I can see only a wp blank page: http://community.lavocedelladea.it/forums
    the bp settings are all ok!

    Avatar of LavishDhand
    LavishDhand
    Participant

    @lavishdhand

    HELLO!

    I need help regarding my New BuddyPress Installation. I’ve been trying to post a topic to address the same at BuddyPress.org Support forum.

    Clicking to “post new topic” on support tab redirects me to community tab where all I can do is reading others’ posts.

    Kindly help me know how can I request help regarding my BuddyPress site.

    Thank you.

Viewing 23 replies - 1 through 23 (of 23 total)

You must be logged in to reply to this topic.