Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Only default theme works with BuddyPress

  • Avatar of pixelsandtea
    pixelsandtea
    Member

    @pixelsandtea

    Hi, I’m just setting up my WPMU site with the latest versions of WordPress and BuddyPress and the only theme I can get to work with every page is the BuddyPress default theme, every other one I’ve tried just loads a blank white page when navigating away from the front page. It’s like the ‘screen of death’.

    Any ideas why it might be doing that?

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    BP 1.5 is a major release. closing 998 tickets of bug and enhancement reports. Theme/plugin devs are currently updating themes and plugins. In the meantime, you can also use a WP theme and install the BP Template Pack plugin to make your WP theme compatible with BuddyPress

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    Avatar of pixelsandtea
    pixelsandtea
    Member

    @pixelsandtea

    I did as @mercime suggested, I installed the BP Template Pack. After I activated it and set it up I no longer had access to the network admin area! Luckily though I had my wp-config and .htaccess files up to date and backed up on my computer so I just ftp’d it into place overwriting the previous files. Now since I did that, I no longer have access to my dashboard at all! But at least I could now load the buddypress pages ok.

    Thankfully, it’s only a brand new install so I haven’t really lost anything but I will have to re-install the whole network again and I won’t be using the template pack again.

    And @aces, it’s because the template pack fixed the front-end loading issue that I can’t see how the memory limit would be preventing buddypress from loading.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    Make sure you installed and activated BP Template Pack only on site where you activated BuddyPress in network – on main site or subsite. Also, methinks your server has memory limits issues – check page @aces posted above

    Avatar of pixelsandtea
    pixelsandtea
    Member

    @pixelsandtea

    Ok I gave it another chance as I didn’t have anything to lose really, and this time it’s turned out ok. I think what might’ve been doing it was that with my previous installation, there was an option to enable buddypress theming, forums and groups on all blogs, which I ticked and this time I didn’t.

    Thanks for your help

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.