Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

[RESOLVED} Registration (key) doesn’t work

  • Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Hello all,

    I have tested my registration and received a confirm email. The email says to click the link to activate your account. I did that. It takes me to my home page, no where to put the key and when I tried just logging in, it says “error, your account is not activated.” But there doesn’t seem to be a way to activate an account??? I’m using the latest WordPress with the latest Buddypress.

    I’ve tried deactivating my plugins to see if it was one of them, but it’s not.

    Thanks

Viewing 25 replies - 1 through 25 (of 26 total)
  • Avatar of Tammie
    Tammie
    Moderator

    @karmatosed

    Just to clarify what theme are you using for this test? Sometimes themes can have an impact so wandering if you are using the default BuddyPress theme or not. Also, can you check you’ve saved your permlinks, .htaccess file and also re save your settings page – just to be doubly sure everything is all set.

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    I’m using bp-corporate 1.4.1 (the brand new one), but the same thing was happening on bp-corporate 1.4. I tried installing the “welcome pack” plugin, but that didn’t fix it. Everything had been updated and all are working well except this…….

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    saved permalinks? On the backend of wordpress? or my database? I’ve found that I have to work a lot directly with my database to make things work, but I don’t know which file permalinks is in……hmmm……let me check……

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    how do you change permalinks directly from your database?

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    At the Admin Dashboard select Settings then the Permalinks subsection….

    Buddypress does not work properly with the ‘Default’ so select something different.

    Save Changes.

    If wordpress can’t write to the .htaccess file, it should tell you what you need to manually copy and paste.

    The main .htaccess file is normally in the top level of the directory where the wp-config.php file should also be…. In some file systems it may be hidden…

    mod_rewrite must be enabled on your server for pretty permalinks to work.

    See: http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Aces…….my main man!!!! mod_rewrite is enabled in .htaccess…..that’s all set, BUT……I used poedit to change the language (“friends” to “professional Contacts”) and now all of my buddybar menus are “hiresphere.net/professional-contacts/hiresphereadmin/activity……”friends,” “messages,” ect…..in addition to this whole mess with my registration page not working (re-routing). rrrr…..It’s like I fix one problem to develop another. Soooo…..now I’m trying to fix both permalink issues. lol……good Lord……

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    Did you change the slugs?…. that was on the other page that I referenced: http://codex.buddypress.org/extending-buddypress/changing-internal-configuration-settings/

    ie: to redefine the slug you would need something like
    `define ( ‘BP_FRIENDS_SLUG’, ‘professional-contacts’ );`
    in your bp-custom.php file

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Yes sir……I sure did…….this is what my custom.php looks like:

    define( ‘BP_FORUMS_SLUG’, ‘discuss’ );
    define( ‘BP_FRIENDS_SLUG’, ‘professional contacts’ );
    define( ‘BP_ACTIVITY_SLUG’, ‘activity’ );
    define( ‘BP_PROFILE_SLUG’, ‘profile’ );
    define( ‘BP_MESSAGES_SLUG’, ‘messages’ );
    define( ‘BP_GROUPS_SLUG’, ‘groups’ );
    define( ‘BP_ALBUMS_SLUG’, ‘albums’ );
    define( ‘BP_SETTINGS_SLUG’, ‘settings’ );
    define( ‘BP_LOG_OUT_SLUG’, ‘log_out’ );

    Of course with the open/closing tags……..what did I do wrong?

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    I don’t think a slug can have a space in it, which is why I had a hyphen in my example …

    Where did you get that list. I haven’t seen some of them before and others repeat default settings

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    ah ha!!! Let me change that and check it out……

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Oh, sorry, I forgot to answer your question……I got the list from 2 different places…..the link you provided and a Buddypress forum about custom.php….I just copied what they had (more or less).

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    I just had a look at the link and wonder if any privacy plugin or code is interfering with the activating, as per your original post in this topic….

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    hmmm…..I have “private buddypress” plugin…….that is suppose to make much of my site invisible to non-registered users……that’s the only “privacy plugin” I have

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    It asks me to log in (or register) – Back to hiresphere takes me to your front page but anywhere else goes back to wordpress login….

    If I type /activate at the end of the domain, which on my site gives me the activation page, on your site, it redirects back to wordpress login – hence my question about ‘privacy’ plugins or code. That could be overridding it?

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Really???? Then it’s worse than I thought……when I log out, I click on the “join us here” button and it takes me to my registration page…..i can fill out then info and click “join hireshpere,” but that’s where it dies out for me……..you’re saying that you cannot even get to that stage??? Oh-boy…..not good……

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    I deactivated “private buddypress”……I’m re-checking

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    There is a login and sign up button on the admin bar, but it won’t let me go to any activate page (although the slug could be different

    Are you sure the plugin is compatible with bp 1.5.

    Buddypress private community fails in http://codex.buddypress.org/releases/1-5-plugin-compatibility/ and http://wordpress.org/extend/plugins/private-buddypress/ isn’t even mentioned…

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    ACES……YOU ARE A GOD!!!!!!! I GOT THE ACTIVATION KEY!!!!!!!!!! WOOHOOOOOO

    I’M NOT WORTHY……LOL

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    http://wordpress.org/extend/plugins/private-buddypress/faq/ might suggest where the problem lies, if it’s that plugin and it’s compatible….

    There are snippets of code circulating on this forum which can lock down buddypress in a similar way.

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Ok…..I’ll check those out to make sure I don’t have any other problem plugins…….but it’s still not re-directing to the activate page, although the activate page (to enter activation key) now exists…..and still no confirm email…..I thought I had this wrapped up, I was wrong…….

    Avatar of aces
    aces
    Participant

    @aces

    I use the walled garden technique – outlined here.

    http://buddypress.org/community/groups/how-to-and-troubleshooting/forum/topic/making-site-blog-members-only-with-one-about-page-for-non-members/ has links to buddypress code snippets which may be closer to what you already had….

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    Ok….I checked out the links. So I should use the custom code? I’ll try that, but it seems like every time I use custom code, my site goes to he (double hockey sticks). But I’ll try anything at this point! I’ll let you know how it goes…..thanks Aces!!!!

    Avatar of hiresphereadmin
    hiresphereadmin
    Member

    @hiresphereadmin

    I uploaded the custom code to wp-content……everything seems all good so far…….for privacy anyway

Viewing 25 replies - 1 through 25 (of 26 total)

You must be logged in to reply to this topic.