Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

@ mentions in groups problem


  • Julia_B
    Participant

    @julia_b

    OK, so I had a panic the other day thinking the latest BuddyPress update had caused something dire to go wrong with my site because for some reason it went into maintenance mode for ages after I clicked update and I couldn’t even access wp-admin. But after several minutes that seemed to self-resolve. Not sure if this is related but since the udate an new issue is occurring in groups.

    When a user @mentions/public messages another user all the text following their @name is now highlighted and linking to their profiles.

    Also the @names are appearing with /a at the end.

    So my username is @julia but is appearing as @julia/a when someone mentions me in a group post and all the text following that is linked to my profile.

    Thanks in advance guys. 🙂

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)

  • Julia_B
    Participant

    @julia_b

    Just bumping this hoping someone can help, my members are grumbling about it and I have no idea how to fix it. Any tips please?


    danbp
    Moderator

    @danbp

    hi @julia_b,

    Seems your mention link has no closing tag, but difficult to say who, what, where without details.

    Have you a custom template file for members-header.php in a child-theme ? If yes check the @ link at the begin of that file.

    If no, have you custom functions in bp-custom.php or theme functions.php ? Check there for some code error.

    If no to both, simply upload a new copy of buddypress, maybe a file get corrupted during update.


    Julia_B
    Participant

    @julia_b

    Thanks @danbp. I tried reinstalling buddypress, that hasn’t worked. I’ve also tried deactivating all the plug ins in case of conflict and that’s not it. I thought it might be the theme but it still happens when I switch to the twenty fifteen theme.

    I’ve never set up a child theme so nothing custom there. I can’t remember ever changing custom functions in bp-custom.php or theme functions.php, but I guess it’s possible I’ve been in there at some point. I’m not a professional developer so wouldn’t know what to look for in code error though, is there a way I can just restore those files to the defaults? Or would that have happened anyway when I installed the new copy of Buddypress?


    danbp
    Moderator

    @danbp

    According to your past topics here, you have now a haunted mention system ! 🙂
    A change you make ? Here….

    Uploading a fresh BP copy is just in case of one of the files was corrupted during update. This doesn’t affect anything in a theme or another plugin, or even in the DB. If you did it, BP is already restored to default.

    I suspect a remaining old setting option from an uninstalled plugin or theme, but without any idea what it could be. 🙁

    It may also be possible that Buddy theme is not following strict BP coding standards or is outdated at some point. But only if the site is extremeinferno.com…

    Can you provide a temporary test user account for your site ?


    Julia_B
    Participant

    @julia_b

    I’m not sure @danbp, as you can see that post was from 8 months ago and the issue with group mentions has only appeared since I installed the latest buddypress update a few days ago.

    I don’t think it can be the them because the issue still happens when I switch to the default Twenty Fifteen theme. And I have tried deactivating all the plugins and that hasn’t resolved it so I don’t think it’s that. But I’m not a developer, you clearly know more about these things than I do!

    If you could have a look that would be great. Is there a way I can send you a test user account privately?

    Thanks for your help.


    danbp
    Moderator

    @danbp

    PM me via Twitter @danbpfr or connect to bp-fr.net


    Julia_B
    Participant

    @julia_b

    Thanks @danbp, have followed you on twitter, really appreciate this.


    Hugo Ashmore
    Keymaster

    @hnla

    This is an issue that has been identified and ticketed and in the process of being corrected, hopefully it will be included in a point release, if not we can show how to modify or replace the core file in the interim short term.

    https://buddypress.trac.wordpress.org/ticket/6517


    danbp
    Moderator

    @danbp

    Thank you @hnla !

    i already handled this for @julia_b, reason why i added my salt grain to the ticket. 🙂


    Julia_B
    Participant

    @julia_b

    Thanks @hnla, @danbp has been awesome, looks like he’s fixed it for me. 🙂


    Hugo Ashmore
    Keymaster

    @hnla

    This should have been flagged up when it came to light, I’ve had to wrestle with this and another excerpt issue for a client.

    The fix is quite involved for the truncation issue so @danbp do follow along with ticket resolution in case temp fixes need removing/adjusting unless of course fixes were made to the core file where they’ll be overwritten automatically.


    Shaktimaan
    Participant

    @umar007

    I have been facing same issue on my site. Have you guys found a solution? How can i fix it?


    Prometheus Fire
    Participant

    @prometheus-fire

    I’m having this problem on pretty much every BP site I have. I looked through the ticket in the trac and that ticket is closed, but the problem with @mentions still exists. 2.3.2 was released – is there any new updates on this?

    >Merges [9967] to the 2.3 branch for 2.3.3.

    Hopefully 2.3.3 will be packaged up before too long when one of the lead devs has time to review it and run the build.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • The topic ‘@ mentions in groups problem’ is closed to new replies.
Skip to toolbar