Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Users Settings (Change Password) option page not working


  • dennis.cabasal
    Participant

    @denniscabasal

    Hi Guys,

    Im using the following versions:
    Buddypress: Version 3.0.0
    BuddyPress Xprofile Custom Fields Type: Version 2.6.3
    BP Profile Shortcodes Extra: Version 1.4.0
    BP Disable Activation Reloaded: Version 1.2.1

    I just noticed that the Users Profile Settings option page is not working. It does not show page anymore.

    Users Profile Settings option

    Please help.

    Thank you so much.

    Best regards,
    Dennis

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)

  • Varun Dubey
    Participant

    @vapvarun


    dennis.cabasal
    Participant

    @denniscabasal

    Hi Varun,

    Thank you for your reply.

    I already installed the bp-xprofile-custom-filed-types but still when I click the Settings option at the frontend after I login as subscriber does not show anymore the settings page anymore. (please refer to screenshot: http://prntscr.com/jqip5v

    It was working before on the previous buddypress version.


    Varun Dubey
    Participant

    @vapvarun

    @denniscabasal BuddyPress Xprofile Custom Fields Type: v2.6.3 is not compatible with BP3.0 You can check https://wordpress.org/plugins/bp-xprofile-custom-field-types/ which is new plugin based on Donmik’s plugin


    dennis.cabasal
    Participant

    @denniscabasal

    Hi Varun,

    Thank you so much for the reply.

    I did the testing with and without Buddypress Xprofile custom fields type on both versions (Version 1.0.0 and Version 2.6.3) but no luck on getting the front-end User profile SETTINGS to work (not displaying the settings page)

    Also I even do the testing with newly install wordpress-4.9.6 and buddypress 3.0.0 only but still no luck as well on getting the front-end User profile SETTINGS to work (not displaying the settings page)

    But when I try using the buddypress Version 2.9.3 and with xprofile custom fields type with versions: 1.0.0 and 2.6.3 all are working properly.

    I dont know if the said issues is on buddypress version 3.0.0 that is not displaying the front-end users profile Settings page (General and Profile Visibility tab)

    Thank you so much.

    Best regards,
    Dennis


    sdkyle612
    Participant

    @sdkyle612

    Hi there @vapvarun and @denniscabasal I’ve had the same issue. The issue becomes resolved when I revert back to Buddypress 2.9.4. Given that Dennis and I had the same issue and the resolution was the same I believe that the issue lies with the Buddypress 3.0.0 update.


    dennis.cabasal
    Participant

    @denniscabasal

    Hi sdkyle612 thank you so much for the reply. I already reverted back the Buddypress to version 2.9.3 as this is the only copy I have. Now it is working accordingly.

    Thank you so much for sharing the solution to resolve the said issue.

    Best regards,
    Dennis


    d d
    Participant

    @ddonzal

    I’m also having the same issue.

    BuddyPress Devs – Any word?


    r-a-y
    Keymaster

    @r-a-y

    The bug needs to be reproduceable on a fresh install of WordPress and BuddyPress.

    If you are able to replicate this bug there, then please list the steps it takes to duplicate the problem.

    It’s possible that you are using a plugin or custom code to change certain things. If that is the case, you need to disable all BuddyPress-related plugins and code snippets and then trying to reactivate each one to pinpoint what is causing the problem.


    Miko Belludo
    Participant

    @mikoooo

    Hi,

    I have the same issue with BuddyPress version 3.0.0 and we’re using ActiveMember360 + BuddyPress for the members and I’ve tried debugging and found out the front end settings are working if ACmember360 Buddypress extension is turned off so I tried turning it off and the front end General Settings works.

    Is this supposed to be?

    Here are the steps I did:

    1. Copied membership site to a dev server for debugging and started checking the settings
    2. Tried deactivating plugins and the conflict is within BuddyPress and ACmember360
    3. Tried degrading the Buddypress plugin but still doesn’t work
    4. Found out the ACMember360 BuddyPress extension should be turned off for the front end user
    5. General Settings to work

    I don’t know tho what is the effect if we turn this off.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Skip to toolbar