Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Create Group problems

  • Profile photo of palemoon
    Anonymous

    Hi, I’m new to BP but have been using WP for awhile. I did clean install of WPMU 2.8.6 with BP 1.1.3. Everything works great except for a little bug in create groups.

    When I get to step 3 (Group’s avatar) there are no options, just some white space and the Previous / Next buttons below. Clicking next gives me a warning and if I just click the groups link my group is there and I can go into the group admin section and upload the avatar just fine. Also, for some reason an empty group gets created along with my new group…so it basically creates 2 groups. I have two screenshots for review.

    Shot 1: Create group – Step 3 error: http://dragonpalemoon.com/bp_error.jpg

    Shot 2: The extra group error: http://dragonpalemoon.com/bp_error2.jpg

    Any clues on what could be causing this?

    Thanks,

    Ed

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Profile photo of Paul Gibbs
    Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    https://buddypress.org/forums/topic/help-us-help-you

    Specifically, do you have any plugins other than BuddyPress running? Also, I’m not sure if that’s your browser settings theming the page, or whether you’re running a custom theme. Revert to the default if you’ve customised the theme as a test.

    Profile photo of palemoon
    Anonymous

    Thanks for the quick reply. This is a stock install of WPMU 2.8.6 in the root directory of the domain, with a stock install (not upgraded) of BP 1.1.3. No other plugins are in use. The theme is the default BP theme (I just changed some colors). However, this error was taking place prior to me changing theme colors.

    The site is currently just for testing things, so I can do a complete re-install and see what happens.

    Profile photo of Paul Gibbs
    Paul Gibbs
    Keymaster

    @djpaul

    When you get to Step 3, does it say anything in your web server error log?

    Profile photo of Jean-Pierre Michaud
    Jean-Pierre Michaud
    Participant

    @nexia

    ask your host to activate ” curl ” on your account… this is what need to be activated to let you go thru the avatar selection .

    Profile photo of palemoon
    Anonymous

    @djpaul: The only thing I’m seeing even remotely close to this, in the error logs, is several errors writing to the groups table (states it doesn’t exist…which obviously it does). I think I will just wipe it clean and do a fresh install.

    @nexia: Curl is active…always has been. I don’t have a problem uploading avatars.

    Profile photo of palemoon
    Anonymous

    Ok, I just did a complete re-install and I still have the same issue. I deleted the database and all files from the server and did a clean install from freshly downloaded WPMU (2.8.6) and BP (1.1.3) archives. Default theme and no plugins.

    Any other ideas?

    Profile photo of palemoon
    Anonymous

    I would just like to add that a friend of mine is also running BP and his site is having the same exact issue. And he is on a different host, and on the other side of the globe. I am not sure if he’s running 1.1.2 or 1.1.3…waiting on him to email me back.

    So…me thinks there’s a bug…

    Oh and his site is: http://social.linux-hardcore.com/

    Profile photo of palemoon
    Anonymous

    Anyone?

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Create Group problems’ is closed to new replies.
Skip to toolbar