Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

[Resolved] Request membership for Private groups not Working

  • Avatar of odofincaleb
    odofincaleb
    Participant

    @odofincaleb

    Hello, I am very new to using buddypress and I just set up a site. However, everything seems fine except the Request Membership link for private groups is not working..

    Please what am I doing wrong or what do I need to do to make this work.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    WP/BP versions? What theme are you using? Has it been updated for BP 1.5.5? Have you tried changing to bp-default theme and checking if issue has been resolved?

    Avatar of odofincaleb
    odofincaleb
    Participant

    @odofincaleb

    version 1.5.5 used

    Avatar of odofincaleb
    odofincaleb
    Participant

    @odofincaleb

    I change to default and it worked, so what do i do. I am using theme huddle

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    It means that Huddle theme has not been updated for BP 1.5.5. Don’t know how Themeforest works – you might have to pay for every theme update. Or, if you bought it recently, you have the right to get a theme which is compatible with current BP version. Please contact your theme vendor.

    Avatar of odofincaleb
    odofincaleb
    Participant

    @odofincaleb

    Thanks

    Avatar of rcpessoa
    rcpessoa
    Member

    @rcpessoa

    Hello, I have the same problem, and I am using the default theme for buddypress, any ideas on how to fix this issue?

    Avatar of prettiggeleerd
    prettiggeleerd
    Participant

    @prettiggeleerd

    Similar problem here: WP 3.5.1 multisite + BP 1.7.1
    When admin accepts membership requests all works well; new members are added to the group list. But the new member doesn’t actually get access and still gets a message that says “this is a private group, request memberhip”.
    I also use the DB Cache Reloaded Fix plugin.

    Avatar of @mercime
    @mercime
    Keymaster

    @mercime

    @prettiggeleerd what theme are you using? Have you tried changing to BP Default theme to check if it works?

    Avatar of prettiggeleerd
    prettiggeleerd
    Participant

    @prettiggeleerd

    I use a child theme derived from the default team, only changing the visibility of the menu as explained in //http://buddypress.org/support/topic/resolved-hiding-navigation-links-for-buddypress-pages-for-non-registered-users/
    When I use the default theme as such, it still doesn’t work.
    I also tried to change the user’s role to author; still no luckā€¦

    Avatar of doxaliber
    doxaliber
    Participant

    @doxaliber

    I have similar problem. When a user invite someone to his group the other user don’t receive any notification. I think this is a bug. I’ve also tried default theme, but still it doesn’t work. :(

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.