Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Re: autocomplete not functioning when composing message


Aritz Olabarrieta
Member

@wizard_clp

Hello, I am new in the site. It took me a while but I found a solution for the autocomplete feature, but the problem is that it can only be fixed changing a Buddypress core file, and that’s not the way. Anyway here is how I did it (found the code in this forum, don’t remember where exactly, so I am not the author of the code I am sharing, sorry about that). In the file “wp-content/plugins/buddypress/bp-messages/bp-messages-cssjs.php”:

Line 37, the original code: ( Comment it )

`var acfb =
jQuery(“ul.first”).autoCompletefb({urlLookup:’root_domain . str_replace( ‘index.php’, ‘wp-load.php’, $_SERVER ) ?>’});`

Paste this code right after the previous line:

`var acfb = jQuery(“ul.first”).autoCompletefb(
{urlLookup:’root_domain . ‘/wp-load.php’; ?>’}
);`

It works for me with the latest version of Buddypress (1.2.7) and with the Friends feature enabled. My question is if it would be possible to include this in the latest Buddypress version so the autocomplete feature works out-of-the-box. I thought it didn’t work for me because I was using a custom buddy theme, but I tested it on a clean install with the default theme and it is broken when you first install it. I think that this way it would work from scratch. Probably you have been already told about this, sorry If I am being repetitive, and thank you for reading !

Skip to toolbar